"SKÓCIA" címkével ellátott hírek
Mivel Skócia és az Egyesült Királyság egyre inkább különböző politikai utakon halad, Skóciának képesnek kell lennie a függetlenségre és saját jövőjének alakítására - jelentette ki Nicola Sturgeon skót miniszterelnök Brüsszelben kedden.
A Brexit-folyamat nyomán egyre nő a függetlenség támogatottsága Skóciában - közölte a Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
A skót miniszterelnök szerint a londoni alsóház ellenzéki frakcióinak egységesen kellene fellépniük a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló, a brit kormány által a múlt héten jóváhagyott megállapodástervezet ellen.
Skócia északi partjainál, Sutherland megyében épülhet meg az első brit űrrepülőtér - írta a BBC hírportálja.
Lesz újabb népszavazás Skócia függetlenségéről - mondta szombaton a skót miniszterelnök.
A sportoló egy éjszaka rendezett, 16 kilométeres állóképességi versenyen lett rosszul, majd hunyt el a skóciai Tweeddale-ben tegnap.
London a 2020-ig tartó jelenlegi parlamenti ciklusban nem járul hozzá ahhoz, hogy a skót kormány újabb népszavazást írjon ki Skócia függetlenné válásáról - mondta a The Herald című skót hírportál csütörtöki tudósítása szerint Sir Michael Fallon brit védelmi miniszter.
Tanárt keresnek egy skóciai szigetre, az érdeklődő a világ bármely pontjáról beadhatja jelentkezését. Mindössze hét gyerek oktatásáról kellene gondoskodni, hátrány viszont, hogy Muck az egyik legelhagyatottabb sziget a világon.
Skócia önrendelkezési jogköreinek még további szélesítéséről tárgyalt pénteken Edinburghban David Cameron brit és Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.
A skót miniszterelnök szerint a csütörtöki nagy-britanniai választások nem Skócia függetlenségéről szóltak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft