"SMS" címkével ellátott hírek
Már 25 év telt el azóta, hogy Neil Papworth, aki akkor szoftverfejlesztőként a Vodafone-nak dolgozott, elküldte az első szöveges üzenetet kollégájának.
Vezetés közben használta a mobiltelefonját, így későn vett észre egy előtte műszaki okból álló tehergépkocsit egy férfi Kaszaper külterületén. Nekiütközött és a balesetben ő, valamint két férfi súlyosan megsérült.
A NAV ebben az évben mindenkinek, mintegy 3,8 millió magánszemélynek, elkészíti az adóbevallási tervezetét a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatás alapján. Ha a magánszemély a NAV által készített adóbevallási tervezetet szeretné megismerni, választhat: vagy személyesen nyit ügyfélkaput, vagy sms-ben kéri az adóhivataltól a postázást - tájékoztatta Tállai András az MTI-t.
Az FBI szerint az orlandói mészárló felesége mindvégig tudott a tervekről - írta a Daily Mail.
"Jól van a gyerek! Ne aggódjon! Most nem érek rá! Majd jelentkezem!" - az M1 információi szerint ilyen és ehhez hasonló üzeneteket küldött a halálra éheztetett gyöngyösi kislány anyja az orvosnak korábban.
Egy hétéves afgán kisfiú telefonon írt tört angolsággal segélykérő üzenetet egy önkéntesnek New Yorkba, aki értesítette az angol rendőrséget, melynek gyors akciója megmentett a fulladásos haláltól 15 menekültet.
Évről évre egyre kevesebben küldenek sms-t a karácsonyi ünnep idején - közölték az MTI által megkérdezett távközlési szolgáltatók.
Csalási szándékkal, a NAV-ra hivatkozva kérnek bankkártya-adatokat az állampolgároktól.
Ideiglenesen külön sávot festettek fel a belga Antwerpen belvárosában a séta közben sms-t vagy okostelefonon más szöveges üzeneteket író gyalogosok számára, így kevesebb eséllyel ütközhetnek másoknak, ritkábban kerülhetnek veszélybe figyelmetlenségük miatt - írja a BBC.
Súlyos ezrekbe kerülhet, ha valki óvatlanul válaszol a mobiljára érkező trükkös, általában Afrikából érkező hívásokra, sms-ekre - figyelmeztetett a rendőrségi szakember. A megoldás NEM felvenni ilyenkor a telefont, NEM válaszolni ilyen sms-ekre és NEM visszahívni a számot - tanácsolta a szakember.