"SONKA" címkével ellátott hírek
Nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt - mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap.
A tavalyinál is erősebb húsvéti forgalomra számítanak az áruházláncok; a vásárlók változatlanul sonkákból, tojásból, kalácsokból és édességekből vesznek jóval többet az átlagosnál, de a kereslet egyre inkább a minőségi termékek felé tolódik - derül ki az MTI által készített körképből.
Három húsvéti bárányt és hetvenkét sonkát vittek Ferenc pápának csévharaszti zarándokok, amelyet a szerdai általános audiencián adtak át a katolikus egyházfőnek.
Jelentősen bővül az élelmiszerek eladása húsvétkor, az idei húsvéti költekezés az élelmiszerek forgalmában az előző évek adatai szerint mintegy 50-60 milliárd forintos többletet jelenthet - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI érdeklődésére.
Az emberek mostanra megtanulták, hogy ha 900 forintos kilónkénti áron vesznek sonkát, akkor az biztosan nem ugyanazt az élvezeti értéket adja, mint egy 2000 forintos darabolt parasztsonka – mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.
Több mint hatezer tonnányi füstölt áru fogy a húsvéti ünnepi időszakban, mintegy 7 milliárd forint értékben - mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára az MTI-nek.
Míg például az Egyesült Államokban a sertésállomány komoly csökkenése miatt jelentősen drágult a sonka, addig Magyarországon, az Európai Unióval szembeni orosz sertésimport-tilalom következtében az idén húsvétkor sem kellett többet fizetni érte, mint tavaly - tájékoztatta az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-t.
Mindenkinek vannak különbejáratú embere(i). Ilyen például a fodrásza, az autószerelője, mi több, az informatikusa, esetleg a basszusgitár-tanara, netán a személyi edzője, ami lehet a hentese is – ugyanis az utóbbi fejtől is nagyon sokan függ a hosszú létünk titka. Például Jani hentes már vagy tíz éve felel családunk kulináris élvezeteink kielégítéséről. Sőt, a sonkát is tőle toljuk a húsvéti fehér asztalra, ellenben most egy másikat fogunk.
Csípi-e az Európai Unió szemét a füstölt kolbászhoz használt füst? A kérdés így is feltehető, hiszen rendkívül megszigorodnak a füstölt árukra vonatkozó határértékek ősztől.
Háromszor annyi tojás és kétszer annyi torma fogyott ezen a héten, mint általában szokott. Az ellenőrök is megjelentek az üzletekben: eddig 10 tonna élelmiszert kellett kivonni a forgalomból. A húsvéti hétvégén a rendőrök is fokozottan ellenőriznek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft