"SPANYOLORSZÁG" címkével ellátott hírek
A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint a spanyol migrációs útvonal vált meghatározóvá az idén - 120 százalékos növekedést regisztráltak az érkezők számában -, és ebben van szerepe annak, hogy baloldali kormány alakult Madridban.
Mélypontra zuhant a születésszám Spanyolországban az idei első félévben - közölte kedden a spanyol statisztikai hivatal (INE).
A sziget lakói sem Spanyolország uralmára, sem az EU-ból való kilépésre nem vágynak.
A madridi külügyminiszter szerint az Egyesült Királyság előbb fog szétesni, mint Spanyolország.
Az illegális bevándorlók fő célpontja továbbra is a spanyol határ, közel 60 százalékuk ezen átlépve érkezett az Európai Unióba októberben. A Törökországból Görögországba érkezők száma tovább emelkedett - írta a közösség határvédelmi ügynöksége, a Frontex friss jelentésében.
Spanyol börtönökben híveket, potenciális terroristákat toborzó dzsihadista hálózatra csaptak le a hatóságok - közölte a spanyol belügyminisztérium kedden.
Elutasította az illetékes belga bíróság hétfőn a Valtonyc művésznéven ismert, provokatív dalszövegei miatt elítélt rapper kiadatását Spanyolországnak.
Továbbra is nagy erőkkel küzdenek az erdőtűz megfékezéséért a kelet-spanyolországi Valencia tartományban, ahol szerdára több mint 2600 hektárnyi terület vált a lángok martalékává.
Hazánkban az idén még nem fordult elő úgynevezett „forró nap”, vagyis nem emelkedett 35 fok fölé a maximumhőmérséklet – elviselhetetlen hőségre számíthatnak viszont az elkövetkező napokban az Ibériai-félsziget lakói.
Áll a bál Spanyolországban, ahol egy legénybúcsúra érkezett angol társaság azt találta halálosan viccesnek, hogy 100 euróért rávegyen egy hajléktalant egy tetoválásra. A lengyel származású férfire el is kezdték felvarrni a vőlegény nevét, de nem végeztek, akkora fájdalmat okozott a tetoválás.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó