"SPANYOLORSZÁG" címkével ellátott hírek
A spanyol kormányfő felajánlotta, hogy befogadják az Aquarius nevű hajót, amely 629, a tengerből kimentett emberrel a fedélzetén vesztegel nemzetközi vizeken miután sem Olaszországban, sem Máltán nem engedték kikötni - közölte a spanyol miniszterelnöki hivatal hétfőn.
Beiktatták hivatalába az új spanyol kormányt; a szocialista kabinet 17 minisztere közül 11 nő. A gazdasági tárcákat mind a nők kapták meg.
Letette hivatali esküjét Pedro Sánchez új spanyol miniszterelnök szombaton VI. Fülöp király előtt, a Madrid melletti Zarzuela-palotában.
VI. Fülöp spanyol király aláírta Pedro Sánchez miniszterelnöki kinevezését pénteken Madridban.
Egyelőre nem publikálnák a hivatalos állami közlönyben az új katalán kormány kinevezéséről szóló rendeletet, így fenntartva a közvetlen spanyol kormányzati irányítást Katalóniában - írta vasárnap több spanyol és katalán sajtóorgánum is spanyol kormányzati forrásokra hivatkozva.
Elismerte felelősségét és bocsánatot kért az "okozott károkért" a feloszlatására készülő Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet pénteki közleményében, amelyet a Gara és a Berria című baszk újságoknak juttatott el.
Milliók csatlakoztak a nemek közti esélyegyenlőség követeléséért meghirdetett országos nőnapi sztrájkhoz csütörtökön Spanyolországban, ahol a nagyvárosok utcái megteltek tüntetőkkel.
Országos sztrájkra készülnek a nők Spanyolországban március 8-án, a nemzetközi nőnapon.
Spanyolország 81,8 millió külföldi turistát fogadott tavaly, ami 8,6 százalékos növekedés 2016-hoz képest - közölte a spanyol statisztikai hivatal csütörtökön.
Spanyolországban a gazdasági krízis előtti szintet közelíti a munkanélküliség, amely 16,5 százalékra csökkent tavaly - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) csütörtökön.