"SPANYOLORSZÁG" címkével ellátott hírek
Spanyol börtönökben híveket, potenciális terroristákat toborzó dzsihadista hálózatra csaptak le a hatóságok - közölte a spanyol belügyminisztérium kedden.
Elutasította az illetékes belga bíróság hétfőn a Valtonyc művésznéven ismert, provokatív dalszövegei miatt elítélt rapper kiadatását Spanyolországnak.
Továbbra is nagy erőkkel küzdenek az erdőtűz megfékezéséért a kelet-spanyolországi Valencia tartományban, ahol szerdára több mint 2600 hektárnyi terület vált a lángok martalékává.
Hazánkban az idén még nem fordult elő úgynevezett „forró nap”, vagyis nem emelkedett 35 fok fölé a maximumhőmérséklet – elviselhetetlen hőségre számíthatnak viszont az elkövetkező napokban az Ibériai-félsziget lakói.
Áll a bál Spanyolországban, ahol egy legénybúcsúra érkezett angol társaság azt találta halálosan viccesnek, hogy 100 euróért rávegyen egy hajléktalant egy tetoválásra. A lengyel származású férfire el is kezdték felvarrni a vőlegény nevét, de nem végeztek, akkora fájdalmat okozott a tetoválás.
Barcelona és Madrid után Valencia, Alicante és Málaga városában is határozatlan idejű sztrájkba léptek vasárnap a spanyol taxisok, hogy követeljék az Uber és a hasonló módon működő Cabify nevű alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatások működésének szigorítását.
Tizenöt, Spanyolországban csalással megszerzett járművet foglalt le a rendőrség egy bűnbandától egy hét megyére kiterjedő akcióban.
A migrációs útvonalak alakulása szempontjából jelenleg Spanyolország ad leginkább okot az aggodalomra - mondta Fabrice Leggeri, az európai uniós határvédelmi ügynökség, a Frontex vezetője a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő német lapnak.
A spanyol kormányfő felajánlotta, hogy befogadják az Aquarius nevű hajót, amely 629, a tengerből kimentett emberrel a fedélzetén vesztegel nemzetközi vizeken miután sem Olaszországban, sem Máltán nem engedték kikötni - közölte a spanyol miniszterelnöki hivatal hétfőn.
Beiktatták hivatalába az új spanyol kormányt; a szocialista kabinet 17 minisztere közül 11 nő. A gazdasági tárcákat mind a nők kapták meg.