"STAR WARS" címkével ellátott hírek
Kedden, a hajnali órákban mutatják be Az utolsó jedik végső előzetesét, de a rövid videó elemzésére nem sok ideje jut, hiszen már délelőtt elindul a hazai mozikban is az elővétel a decemberi bemutatóra.
A Star Wars-sorozat egyik hőséről neveztek el egy gibbonfajt, amely Délnyugat-Kína trópusi erdeiben él. A tudósok már tanulmányozzák egy ideje, ám csak egy friss kutatás állapította meg, hogy minden más gibbonfajtól különbözik - írta szerdán a BBC.
Elhunyt Carrie Fisher, a Csillagok Háborúja Leia hercegnője. A színésznő pénteken szívrohamot kapott - írja a hvg.hu.
Az űrsorozat első különálló filmje, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet második hete tartja vezető helyét az észak-amerikai mozipénztáraknál, a négynapos ünnepi hétvégét is fölényesen nyerte - összegezte a becsléseket a The Hollywood Reporter.
Donald Trump követői a jövő héten a mozikba kerülő Zsivány Egyes című Star Wars-film bojkottjára szólítják fel a twitterezőket - számolt be róla a BBC News pénteken.
Online április 1-től, DVD-n és Blu-rayen pedig április 5-től lesz kapható a film, természetesen rengeteg extrával.
A Star Wars legújabb epizódja megdöntötte minden idők legnézettebb és legnagyobb jegybevételt generáló filmjének magyarországi rekordját: Az ébredő erőt alig több mint tíz hét alatt mintegy 1,223 millió néző látta, akik csaknem kétmilliárd forintot hagytak a mozipénztárakban.
Westernhangulat, tiszteletadás a nagy elődöknek, valamint a Csillagok háborúja ismert zenéjének feldolgozása is szerepel a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) új lemezén, a Ghost Trainen. A hazai ska színtér élcsapata pénteken a fővárosi Barba Negrában mutatja be az anyagot.
Hrabovszki György nem régi, sokkal inkább örökifjú motoros a szakmában. Ahhoz, hogy az általa vezetett békéscsabai intézményt jobban, közelebbről szemügyre vegyük, őt magát is közelebbről, jobban érdemes megismernünk. A Csaba Center igazgatója motorozik, bár nem annyit, mint szeretne. Kvázi létező tényezőként kezeli a Star Wars univerzumot, s ahogyan fogalmaz, tavaly ünnepelte élete felének harmadát…
Újabb Star Wars-filmek készítését jelentette be a Disney stúdió elnöke az eddig ismerteken túl, ami azt jelenti, hogy 2019 után sem maradnak Csillagok háborúja-filmek nélkül a rajongók.