"STARTUP" címkével ellátott hírek
Sem az európai uniós támogotás, sem az Airbus üzleti segítsége nem volt elég a több mint négy éve indult AeroGlass rendszert fejlesztő cégnek. A végén már saját pénzüket is felélték, amikor belátták: ennek így nincs értelme.
A K&H Bank is megkezdi saját inkubátorprogramját az induló startup vállalkozásoknak, ennek során ingyenes infrastruktúrát biztosít számukra, folyamatos képzéssel, iparági mentorok segítségével és a nemzetközi kapcsolatrendszer biztosításával támogatja a startup cégek elindulását, megerősödését.
Három magyar startup vállalkozás is bemutatkozott a nemzetközi befektetők, illetve szakmai zsűri előtt egy kínai rendezvényen.
Fuvar.hu néven indított online piacteret egy magyar startup. A szolgáltatás szinte mindenkinek érdekes lehet: segítségével magánszemélyek, illetve kis- és középvállalkozások is kereshetnek partnert áruszállítási feladatokra. A némiképp az uberezésre hasonló megoldás jelentős spórolási lehetőséget jelent, hiszen a fuvarcégeknek minden megbízásra licitálniuk kell.
Hihetetlen, de az igen fejlett és bonyolult rendszereket használó légiforgalomban repkedő gépek ellenőrzésének egy részét még mindig kizárólag manuálisan végzik a mérnökök, miközben a balesetekért legtöbbször az emberi tényező felelős. Három fiatal magyar a kiterjesztett valóság technológiájával forradalmasítaná az eljárást, amely világszerte megkönnyítené a légitársaságok dolgát.
Sikerrel szerepelt a Tel-Avivi DLD (Digital Life Design) innovációs fesztiválon tíz magyar kezdő technológiai projekt.
Startup vállalkozásoknak hirdetett versenyt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége, a "BE SMART" elnevezésű megmérettetés legjobbjai Tel-Avivban, a Digital Life Design (DLD) Innovációs Fesztiválon mutatkozhatnak be - közölte a közalapítvány az MTI-vel.
A közel-keleti régió arab országaiban terjeszkedik a mobillehallgatások ellen védelmet nyújtó mobilalkalmazást kifejlesztő magyar startup, az Arenim Technologies - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
Európa legrangosabb startup-díjának, a The Europas Awardsnak az egyik kategóriáját - a legjobb alapítóknak járót - nyerte el kedd este Londonban a Prezi magyar szoftverfejlesztő cég - közölte a cég PR-menedzsere az MTI-vel.
Egyetlen magyar induló vállalkozásként a Samebug Kft. vehet részt a világ egyik legelismertebb technológiai egyeteme, a Bostonban működő Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) startupokat fejlesztő programjában - közölte az MTI-vel a céget szakmai partnerként támogató BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft.