"STONEHENGE" címkével ellátott hírek
Több mint 60 év után került a helyére a Stonehenge egy darabja, melyet 1958-ban régészek emeltek ki az egyik gigászi kőoszlopból.
A Földközi-tenger medencéjéből, a mai Görögország és Törökország vidékéről 6 ezer éve érkeztek meg a Stonehenge építőinek ősei Nagy-Britanniába - ezt állapította meg egy DNS-vizsgálatokkal alátámasztott tanulmány.
Brit tudósoknak sikerült megállapítaniuk a Stonehenge köveinek korát és pontos származási helyét. Eredményeik alapján megkérdőjeleződik az a korábbi feltételezés, hogy a köveket hajón szállították Walesből az angliai síkságra.
Ezrek ünnepelték csütörtökön a nyári napfordulót a délnyugat-angliai Stonehenge ősi köveinél.
Tízezrek ünnepelték vasárnap a nyári napfordulót a délnyugat-angliai Stonehenge ősi köveinél.
Megnyitja a kapuit szerdán a nagyközönség előtt az angliai Stonehenge új látogatóközpontja és múzeuma.
Ötezer éves fennállása óta először keresnek vezérigazgatót a Stonehenge-hez. A munkaköri leírás szerint a sikeres pályázó nemcsak "pr", hanem "dr" felelős is: a közönségen kívül a druidákkal is neki kell megfelelően tartani a kapcsolatot.
Maja romoknál, dél-mexikói szent helyeken, Sztálin moszkvai bunkerénél és a délnyugat-franciaországi Bugarach faluban gyülekezve várták a világvégehívők a megmentésükre érkező földönkívülieket, vagy legalábbis valamilyen, az apokalipszis hangulatához illő rendkívüli eseményt.
A Stonehenge a legbalesetveszélyesebb műemlék Nagy-Britanniában az autósok számára: annyira elbambulnak látványától, hogy gyakran egymásba hajtanak.
Pásztorok, nem pedig földművesek építhették Stonehenge-et - állítja két brit kutató, akik tanulmányukat az Antiquity szeptemberi számában tették közzé.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft