"STRAND" címkével ellátott hírek
Talán az év első nyárias hétvégéje jön, igaz, érkezik egy hidegfront szombaton, ám most már biztosan érkezik a nyár. 20 fok környékén van már a Balaton és a Velencei-tó vizének hőmérséklete, már pénteken is voltak vendégek a strandokon, többen bemerészkedtek a vízbe - írja a híradó.hu.
Idén 1,860 milliárd forintos vissza nem térítendő fejlesztési támogatásra pályázhat 44 balatoni település 48 fizetős strandja, illetve a szabadstrandok - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-vel.
Orosháza-Gyopárosfürdőn többek között a Kelem Kabátban szórakoztatta a kikapcsolódni vágyókat.
A riadt szülők azt sem tudták, hogy gyermekük a vízben vagy a keszthelyi parton veszett-e el. Szerencsére a kislányt megtalálták a rendőrök, a bazársoron kóborolt.
Most először lőfegyvert kapnak a franciaországi strandok biztonságára felügyelő rendőrök.
A szezon kezdetéig a szezonálisan üzemelő medencés közfürdők csaknem felét ellenőrizték, a júniusban nyitók vizsgálata pedig folyamatos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala hétfőn az MTI-vel.
Egy férfi majdnem meghalt a csepeli strandon, amikor szombaton fennakadt a kerítésen.
Kezdődik a szezon, szombaton nyitnak az első fővárosi strandok (is): a Palatinus és a Dagály, valamint akkor indul a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is. Több strandot felújítanak - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. kedden az MTI-vel.