"STRESSZ" címkével ellátott hírek
Számos bőrpanaszt és bőrbetegséget okozhat az ingatag lelki állapot. Érdemes odafigyelni, mert ördögi körbe is kerülhetünk, írja a híradó.hu.
Érdemes ellesni a sikeres emberek receptjét, amivel stressz alatt is nyugodtak tudnak maradni. Mutatunk 10 módszert.
A béke és szeretet ünnepe helyett sokaknak inkább felfokozott stresszt jelent a karácsony, amivel az évek során egyre nehezebb megküzdeni. De miért tud ilyen traumatikus lenni ez az időszak?
Mintha csak gyerekkorunk „alvóállata” tért volna vissza a Somnox nevű alvást segítő robotban.
A mindennapok feszültségébe, a munkával, hajszolt életmóddal járó stresszbe könnyen belefáradunk, és ilyenkor a szexualitást is parkolópályára állíthatjuk – pedig egyszerűbb lenne megoldani a problémákat.
Bizonyára önök is tapasztalják: egyre nagyobb hangsúlyt kap egészségünk megőrzésében, a betegségek megelőzésében/legyőzésében az alternatív gyógyászat. Természetgyógyászati sorozatunkban arról írunk, miként lehetünk egészségtudatosabbak, hogyan őrizhetjük meg testünk, szellemünk fittségét, hogyan kerülhet egyensúlyba test, lélek és szellem. Dr. Természet Békéscsabán, a Munkácsy utcán rendel!
Kommunikációs stresszt okoz a gyerekeknél a túlzott okostelefon-használat - derül ki a Mannheimi Egyetem friss felméréséből.
Nagyjából egy tucat euróövezeti hitelintézet bukhatott meg az Európai Központi Bank (EKB) és az Európai Bankhatóság (EBA) bankterhelési próbáján (stressz tesztjén), amelynek eredményét vasárnap ismertetik.
Vasárnap este gondolatban sokan már a másnapi munkára gondolnak, különösen azok, akik nehéz sóhaj kíséretében készülnek a hét során, sokszor nem is szorosan a munkával járó megpróbáltatásokra. A munkahelyi stressz legtöbbször nem is közvetlenül a végzett munkával, sokkal inkább a munkahelyi légkör miatt keletkezik.
A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is - ismertették egy uniós felmérés adatait a jövő heti Európai Munkavédelmi Hét alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón Budapesten. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) által működtetett Nemzeti Munkavédelmi Fókuszpont eseményén ismertetett kutatásból az is kiderült: tízből minden negyedik munkavállaló szerint munkahelyén nem, vagy nem megfelelően kezelik a stresszt.