"STRESSZ" címkével ellátott hírek
A stressz okozta alvászavar csökkentésének lehetőségén dolgoznak a Magyar Tudományos Akadémia kutatói, akik a közelmúltban a stressz és az álmatlanság összefüggését térképezték fel.
A késleltetett stresszreakcióért és a stressz hosszabb távú hatásaiért felelős új agyi folyamatot azonosítottak a Semmelweis Egyetem kutatói a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) keretében.
Számos bőrpanaszt és bőrbetegséget okozhat az ingatag lelki állapot. Érdemes odafigyelni, mert ördögi körbe is kerülhetünk, írja a híradó.hu.
Érdemes ellesni a sikeres emberek receptjét, amivel stressz alatt is nyugodtak tudnak maradni. Mutatunk 10 módszert.
A béke és szeretet ünnepe helyett sokaknak inkább felfokozott stresszt jelent a karácsony, amivel az évek során egyre nehezebb megküzdeni. De miért tud ilyen traumatikus lenni ez az időszak?
Mintha csak gyerekkorunk „alvóállata” tért volna vissza a Somnox nevű alvást segítő robotban.
A mindennapok feszültségébe, a munkával, hajszolt életmóddal járó stresszbe könnyen belefáradunk, és ilyenkor a szexualitást is parkolópályára állíthatjuk – pedig egyszerűbb lenne megoldani a problémákat.
Bizonyára önök is tapasztalják: egyre nagyobb hangsúlyt kap egészségünk megőrzésében, a betegségek megelőzésében/legyőzésében az alternatív gyógyászat. Természetgyógyászati sorozatunkban arról írunk, miként lehetünk egészségtudatosabbak, hogyan őrizhetjük meg testünk, szellemünk fittségét, hogyan kerülhet egyensúlyba test, lélek és szellem. Dr. Természet Békéscsabán, a Munkácsy utcán rendel!
Kommunikációs stresszt okoz a gyerekeknél a túlzott okostelefon-használat - derül ki a Mannheimi Egyetem friss felméréséből.
Nagyjából egy tucat euróövezeti hitelintézet bukhatott meg az Európai Központi Bank (EKB) és az Európai Bankhatóság (EBA) bankterhelési próbáján (stressz tesztjén), amelynek eredményét vasárnap ismertetik.