"SVÁJC" címkével ellátott hírek
Elromlott a sífelvonó.
A svájci bankok régóta a korrupt diktátorok pénzének őrzői. De a 2011-ben megbukott tunéziai Ben Ali Svájcba menekített „megtakarítása” körül egyre több a bonyodalom.
Három évvel a mintegy ezer potenciális meghibásodási forrás felfedezése után ismét hálózatra kapcsolják a svájci Beznau atomerőmű 1-es blokkját.
Svájc fogja ellátni Szaúd-Arábia diplomáciai képviseletét Teheránban, Iránét pedig Rijádban – jelentette be a berni külügyminisztérium szerdán.
Sajtóhírek szerint a német szövetségi ügyészség nyomoz a svájci titkosszolgálat három munkatársa után, mert azt gyanítja, hogy a Szövetségi Hírszerző Szolgálat (NDB) Németországban kémkedett.
A repülős tábor 35 éve működik, először történt baleset. A Piper egy hegynek ütközött, két 14 éves fiú és a pilóta meghalt, egy 17 éves lány súlyosan megsérült.
Riadót fújt a svájci konföderáció statisztikai hivatala. A most közzétett legfrissebb adatok szerint ugyanis a Svájcban szegénynek tekintettek aránya eléri a hét százalékot.
Svájcban január 1-től már él a szabály, miszerint a népszerű pénzmenekítési célország bankjainak évente ki kell adniuk a magánszemélyek náluk vezetett bankszámláinak adatait - írja a profit7.hu.
Kiürítették csütörtökön az Aeroflot orosz légitársaság egyik utasszállító repülőgépét a genfi nemzetközi repülőtéren, miután egy férfi azt állította, hogy pokolgép van a fedélzeten - közölte a genfi főügyész hivatala.
A Svájc és Németország közötti út mindössze 21 kilométeres. A nyolcperces útra 40 euróba kerülnek a jegyek.