"SZABADSÁG" címkével ellátott hírek
Az év végével esedékessé válik az eddig ki nem adott szabadságok rendezése. Egyúttal sok munkáltatónál ez a legmegfelelőbb időszak, hogy az ünnepi leálláskor adják ki a munkavállalók bennmaradt szabadságát. A szabadságot a munkáltató – a munkavállaló előzetes meghallgatása után – az esedékesség évében köteles kiadni. Ám van lehetőség a következő évre is átvinni szabadságot.
Itt a nyár, egy végre pihentetőbb időszak. Vagy mégsem? Hiszen mind tudjuk: lehetetlen teljesen elszakadni a munkahelyi teendőktől. A segítségkérés, előredolgozás általában csak ideiglenes megoldást jelent. Sőt, a fontos hívásokat kénytelenek vagyunk a szabadságunk ideje alatt is fogadni. Mégis, hogyan teremtsünk egyensúlyt a munkánk és a jól megérdemelt pihenés között? Íme, néhány segítő tipp Andrea Dekkertől, a Trunstone szerzőjétől.
A szabadságot minden nap értékelni kell, mert sokan adták érte az életüket '56-ban, ők bátrak voltak és hősök lettek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a Pest megyei Penc háborús emlékművénél, ahol 150 diákkal és Wittner Mária '56-os szabadságharcossal együtt helyezte el a megemlékezés virágait.
A magyar munkavállalók háromnegyede inkább kivesz szabadságot egy egyszerűbb orvosi vizsgálatra is az állami egészségügyi rendszerben tapasztalható hosszú várakozási idők miatt - derült ki az OTP Egészségpénztár megbízásából, az NRC által készített országos reprezentatív kutatásból, amelyet Studniczky Ferenc, a pénztár ügyvezető igazgatója ismertetett szerdán.
A nyártól lehetnek életben a munkaszervezésről szóló új rendelkezések.
Az identitás olyan, mint a szabadság, senkinek nem lesz több belőle, ha elveszi a másét - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a XXI. Csángó bálon szombat este a fővárosban.
Közeleg a nyár vége és a diákok lassan készíthetik magukat lelkileg, az új iskolaszezonra. Megnéztük hát, hogyan ütik el a szünidő utolsó napjait: van aki speed szendviccsel, van aki focizással vagy épp fotózással. Lessék meg önök is!
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a 48-as magyarság "az itt honos gondolatokból és a magyar szabadságvágyból épített országot magának", mert tudta, hogy a "szabadság és a függetlenség nem kívülről ránk szabott ruha, hanem belülről épül kifelé, mint almára a héj, csigára a ház".
A legfrissebb felmérések szerint ma Magyarországon a lakosság felének vannak előítéletei, nemcsak a zsidókkal, hanem a cigányokkal, a svábokkal, a muszlimokkal szemben, egyharmada pedig kifejezetten antiszemita.
Két, három vagy négy hét, esetleg több - mennyi szabadságot lehet nyáron kivenni? Számos kérdés felvetődik ezzel kapcsolatban, például hogy mikor és ki dönthet a szabadságunkról.