"SZABADSÁG" címkével ellátott hírek
A magyar munkavállalók háromnegyede inkább kivesz szabadságot egy egyszerűbb orvosi vizsgálatra is az állami egészségügyi rendszerben tapasztalható hosszú várakozási idők miatt - derült ki az OTP Egészségpénztár megbízásából, az NRC által készített országos reprezentatív kutatásból, amelyet Studniczky Ferenc, a pénztár ügyvezető igazgatója ismertetett szerdán.
A nyártól lehetnek életben a munkaszervezésről szóló új rendelkezések.
Az identitás olyan, mint a szabadság, senkinek nem lesz több belőle, ha elveszi a másét - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a XXI. Csángó bálon szombat este a fővárosban.
Közeleg a nyár vége és a diákok lassan készíthetik magukat lelkileg, az új iskolaszezonra. Megnéztük hát, hogyan ütik el a szünidő utolsó napjait: van aki speed szendviccsel, van aki focizással vagy épp fotózással. Lessék meg önök is!
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a 48-as magyarság "az itt honos gondolatokból és a magyar szabadságvágyból épített országot magának", mert tudta, hogy a "szabadság és a függetlenség nem kívülről ránk szabott ruha, hanem belülről épül kifelé, mint almára a héj, csigára a ház".
A legfrissebb felmérések szerint ma Magyarországon a lakosság felének vannak előítéletei, nemcsak a zsidókkal, hanem a cigányokkal, a svábokkal, a muszlimokkal szemben, egyharmada pedig kifejezetten antiszemita.
Két, három vagy négy hét, esetleg több - mennyi szabadságot lehet nyáron kivenni? Számos kérdés felvetődik ezzel kapcsolatban, például hogy mikor és ki dönthet a szabadságunkról.
Július elsejétől szünetelnek a Ferenc pápa által bemutatott reggeli misék és a szerdai általános audienciák is, de Ferenc pápa idén nyáron sem szakít időt magának pihenésre.
Ismét szabad ember hétfőtől Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, mivel befejezte az adócsalásért rá kiszabott közmunkavégzést. A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) sorsa kedden dől el, a Berlusconi által több mint húsz éve alapított pártot a szakadás fenyegeti.
A munkaügyi hivatal kiemelten ellenőrzi jövőre a munkaerő-kölcsönzéssel és a szabadsággal kapcsolatos szabályok betartását - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság 2015-ös ellenőrzési tervéből.