"SZABÓ ISTVÁN" címkével ellátott hírek
Idén augusztus elsején volt 25 éve annak, hogy Szabó István (63) az Alfa-Gép Kft. tulajdonosa és ügyvezetője első munkanapját töltötte el Békéscsabán a Szarvasi út 84 szám alatt. Biztonságos vidéki életét hagyta hátra, amikor elvállalta a frissen megalakult Agro-Stop Kft. ügyvezetői állását.
Idén augusztus elsején volt 25 éve annak, hogy Szabó István (63) az Alfa-Gép Kft. tulajdonosa és ügyvezetője első munkanapját töltötte el Békéscsabán a Szarvasi út 84 szám alatt. Biztonságos vidéki életét hagyta hátra, amikor elvállalta a frissen megalakult Agro-Stop Kft. ügyvezetői állását.
Szabó István szerint az egész magyar filmszakma megítélésére kedvező hatással lesz, hogy Nemes Jeles László Saul fia című filmje hétfőre virradóra Golden Globe-díjat kapott Los Angelesben a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.
A város idei költségvetését is elfogadta csütörtöki soros ülésén a képviselő-testület. Fejet hajtottak a kommunizmus áldozatainak emléke előtt, s arra is fény derült, miszerint Tímár Imre nyugalmazott könyvtárigazgató, illetve Szabó István nyugdíjas középiskolai történelem-filozófiatanár tollából, Sarkadiak a tűzviharban címmel hiánypótló helytörténeti kiadvány jelenik meg a Sarkadi Városszépítő Egyesület gondozásában.
Afrika? Azt látni kell! Leírni sem lehet, elmondani sem lehet igazán. Tulajdonképpen unalmas, gyakorlatilag egyforma mindenfelé. Homok és kő, ameddig a szem ellát. Az országokat nem lehet megkülönböztetni, teljesen mindegy, hogy Mauritániában vagy éppen Szenegálban autózol. Mindenütt, mindig ugyanazt látni. De azért nagy élmény! – valahogyan így kezdődött az a beszélgetés, amelyet az Afrikát megjárt utazókkal folytattunk.
A TIZENHETEDIK NAP: SZENEGÁL, 2013. FEBRUÁR 10. VASÁRNAP: a szombati befutó után vasárnap Bissauban töltötte a napot a rally mezőnye. Volt, akinek hivatalos dolga akadt, volt aki magánügyeit intézte. A Mitsubishi adományautó átadására is ekkor került sor a város szélén lévő repülőtéren. Az utazók hétfőre virradó hajnalban indultak haza Magyarországra, ahová hétfőn délután érkeztek meg. Innen, a Liszt Ferenc repülőtérről küldték internetes naplójuk utolsó lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
A TIZENHATODIK NAP: SZENEGÁL, 2013. FEBRUÁR 09. SZOMBAT: a Bissauba tartó karaván, nem megy tovább, mert megérkezett a célba, Bissauba. A csabaiak autója jól védekezett a szavannák népének szorgalmas, kéregetős, erőszakos, és idegen tárgyakkal gyors futással távozó gyermekei ellen. Szombaton délután áthaladtak a célkapun. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert
A TIZENNEGYEDIK NAP: SZENEGÁL, 2013. FEBRUÁR 07. CSÜTÖRTÖK: a Bissauba tartó karaván Szenegálban folytatta útját. Útközben gazdára talált néhány csomag a segélyszállítmányból, és átestek az első rendőrbírságolásokon is, míg megérkezetek következő állomáshelyükre Tambacoundába. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
A TIZENKETTEDIK NAP: SZENEGÁL, 2013. FEBRUÁR 05. KEDD: a Bissauba tartó karaván kedden továbbindult Szenegál felé. A határfolyón egy lélekvesztő vitte át az autókat, a Szenegál folyó túlsó oldalán egy szemétdombra települt piaci káoszban kellett a határügyeket elintézniük. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
A TIZENEGYEDIK NAP: NOUAKCHOTT, 2013. FEBRUÁR 04. HÉTFŐ: a Bissauba tartó karaván tagjai hétfőn pihenőt tartottak Mauritánia fővárosában, Nouakchottban. Elfoglalták egy szálloda utolsó két szabad szobáját, majd szembesültek azzal, milyen az, ha abszolút kisebbséghez tartozik az ember. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.