"SZAKMUNKÁS" címkével ellátott hírek
A cégek többsége szerint a növekedés korlátja a szakmunkások hiánya - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
A világ 60 országából, 1300 fiatal szakember 51 szakmában versenyez október 15-18 között Abu Dhabiban, ahol szombaton kezdődött a WordSkills, a fiatal szakmunkások világversenye. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviseli.
A cégek 81 százalékának leginkább szakmunkásra lenne szüksége, csaknem minden harmadik keres segéd-, illetve betanított munkást is, egyötödüknél pedig diplomás végzettségű munkavállaló hiányzik - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. novemberi reprezentatív, 1000 munkáltatóra kiterjedő felmérésből, amit kedden juttatott el az MTI-nek.
Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a Hungexpo területén.
Nagyjából 350 ezerre becsülhető a Magyarországról kivándoroltak száma egy 2013 eleji adatfelvételen alapuló mérés szerint, amelyet szerdán ismertettek a kutatás vezetői Budapesten, a Központi Statisztikai Hivatalban.
Magyarország rendezheti 2018-ban a fiatal szakemberek európai bajnokságát, az EuroSkills versenyt - tájékoztatta Fekete Balázs, Magyarország hivatalos delegáltja az MTI-t a WorldSkills Europe nemzetközi szervezet közgyűlésének szerdai döntéséről.
Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában kezdődött meg, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.
A magyar és a német kézművesek közötti kapcsolat szorosabbra fűzéséről tárgyalt az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Észak-Rajna-Wesztfálai Kézműipari Kamarák Szövetsége Budapesten.
A duális képzésnek immár a jogi és pénzügyi feltételei is adottak Magyarországon, ami azért fontos, mert a gyakorlati képzés versenyképessé teszi a gazdaságot - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.
Április végén rendezte meg – immár hatodik alkalommal - a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft