"SZAKSZERVEZET" címkével ellátott hírek
Szakszervezetek ismertették csütörtökön Budapesten a kormányzati igazgatásról és a rendvédelmi szervekről szóló törvénytervezetekkel kapcsolatos munkavállalói véleményeket.
A szakszervezeteknek meg kell újulniuk és erősödniük - hangsúlyozta Nagy Viktória, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Ifjúsági Tagozatának elnöke kedden, amikor a Városligetben a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), a SZEF és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) vezetői megkoszorúzták az első magyarországi szabad majális emlékkövét.
A bértárgyalások folytatására szólítja fel a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Tescót, mert a vállalat eddig még nem reagált a Tescónál működő két szakszervezet, a KASZ és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) követeléseire, amelyeket az érdekképviseletek a július 8-án Budapesten a Fogarasi úti Tesco áruház előtt közösen szervezett demonstráción adtak át a munkáltató képviselőinek - közölte a KASZ hétfőn az MTI-vel.
Méltányos munkakörülményeket, tisztes megélhetést biztosító bért sürget a megváltozott munkaképességűek számára is a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) - közölte a legnagyobb, mintegy 6000 megváltozott munkaképességűt képviselő szakszervezet pénteken az MTI-vel.
50 százalékos túlórapótlék helyett rugalmasan felhasználható 67 százalékos szabadidő pótlék? Egy ilyen javaslattal álltak most elő Ausztriában, de az ötlet Magyarországon sem ismeretlen.
Hiányoznak a feltételei a mindjárt induló új szakképzési rendszernek, amiből amúgy is nagy baj lehet. A pedagógusok differenciált béremelése alkotmányosan aggályos lehet, a 30 perces tanórákat nem lehet csak úgy bevezetni, 1 év alatt meg biztos nem. Pedagógus-szakszervezetek értékelték az évet, nem túl rózsás a kép.
Az öt szakszervezeti szövetség idén ismét együtt tartja a majálist a Városligetben. A rendezvény a Városligeti Szakszervezeti Emlékkő megkoszorúzásával kezdődik ma délelőtt 10 órakor - közölte az egyik résztvevő, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) az MTI-vel.
Ismét összeül a köznevelési kerekasztal a fővárosban, a tanácskozás várhatóan több új résztvevővel bővül, ugyanakkor a pedagógus szakszervezetek biztosan nem lesznek jelen.
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem vesz részt a kormány által szervezett köznevelési kerekasztal tárgyalásain - közölte Mendrey László, a szervezet elnöke hétfőn, Budapesten.
Folytatódnak a MÁV-nál a bértárgyalások, szakszervezeti tájékoztatás szerint még mindig nincs értékelhető munkáltatói ajánlat a vasutas munkavállalók bérfejlesztésére, a munkáltató nem közölte ajánlatát.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft