"SZÁLLODÁK" címkével ellátott hírek
Az egész országban teltházzal üzemelnek a szállodák a húsvéti ünnepekkor, a szobák átlagára pedig 5-10 százalékkal magasabb a tavalyinál - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az MTI-nek.
Rekordközeli forgalmat értek el a magyarországi szállodák a tavalyi év első háromnegyed évében, jelentősen nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma, és a belföldi forgalom is élénkült.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke szerint a hazai szállodák foglaltsága még mindig nem éri el a 2007-es szintet.
A hazai szállodák nem használják ki a médiaszolgáltatások kínálta előnyöket: a budapesti szállodák 47 százalékában, a vidéki szállodák 62 százalékában csak egyszerű, analóg TV- szolgáltatást nyújtanak - derül ki a Bdonline.hu és a Turizmus.com idei átfogó, online szállodapiaci felméréséből.
Kiemelkedően teljesítettek az ötcsillagos hotelek az idei első negyedévében, az ágazat teljesítményét országos szinten az ötcsillagos szállodák eredményei húzták magukkal a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elemzése szerint.
Márciusban 2,6 százalékkal csökkent a szálláshelyek vendégforgalma Magyarországon, a külföldivendég-éjszakák száma 4,1, a belföldivendég-éjszakáké 0,8 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
Az év első két hónapjában folytatódott a forgalom dinamikus emelkedése a magyarországi szállodákban, az ötcsillagos hotelek teljesítményjavulása kiemelkedő volt - állapítja meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a nemzetközi és hazai szállodaipar január-februári teljesítményéről készített elemzésében.
Húsvétkor megnyíltak a pénztárcák, a szállodák telt házról számoltak be, élelmiszerre és utazásra is többet és bátrabban költenek a családok, mint tavaly.
Magyarországi szállodákban megszálló turistákból is toboroz önkénteseket karácsonyi jótékonysági akciójához a Mikulásgyár.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft