"SZALONCUKOR" címkével ellátott hírek
A vizsgált fényfüzérek közül 25 termék nem felelt meg a követelményeknek, míg a szaloncukroknál csak egy esetben találtak kifogást.
Pénteken beléptünk advent havába – ezzel kapcsolatban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nagyobb tereken, piacokon egy különös, figyelemfelhívó akcióba kezdtek. A békéscsabai főtéren találkoztam velük.
A szaloncukrok közül továbbra is a zselés a legkeresettebb, de bőven van más ízekben is választék az eladóknál. Idén nem csak az ízesítés, de az árak is befolyásolják a vásárlókat, hiszen van olyan termék, amit több ezer forintos kilónkénti áron árulnak.
Csillogó, színes, szélén rojtozott papírba csomagolt, különböző ízesítésű édesség, amit kizárólag karácsony környékén kapni a boltokban. Igen, ez a szaloncukor. Tudták, mikor készült az első ilyen cukorka, és hogy ez egy hagyományos magyar termék, tehát hungarikum?
Decemberben többet költenek napi fogyasztási cikkekre a háztartások, mint az év többi hónapjában, ám ez a különbség évről évre kisebb a GfK Hungária piackutató intézet adatai szerint.
Nagy titok és rengeteg előkészület előzte meg a leleplezést, de mostanra biztossá vált, hogy a Bonbonetti Choco Kft. elkészítette nemcsak Magyarország, de a világ legnagyobb szaloncukrát. Így tehát hivatalosan is új magyar rekord született, amiben a prímet ezúttal egy több mint kétszáz kilós szaloncukor vitte.