"SZÁMÍTÓGÉP" címkével ellátott hírek
Csaknem félezer hátrányos helyzetű településre terjesztik ki a kormány idősügyi infokommunikációs programját, így novembertől országszerte ötezer 65 év feletti, többségében egyedül élő ember sajátíthatja el az infokommunikációs eszközök használatát - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Magyar Időkkel.
A Kaspersky Lab kiadta legújabb jelentését a gyerekek számítógép-használati szokásairól.
Új képet festett egy számítógép Rembrandt munkáinak alapos tanulmányozása után, majd a szakemberek háromdimenziós nyomtatással életre is keltették a művet, hogy az textúrájában is olajfestményt idézzen.
A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki miközben az intézmény épületének felújításán dolgozott, két számítógépet lopott el a bucsai általános iskolából.
A pápai állam csendőrsége lopás gyanújával nyomozást indított, miután kiderült, hogy a vatikáni hivatalokból bizalmas dokumentumokat tulajdonítottak el, valamint feltörték a Vatikán első számú könyvelőjének számítógépét - jelentették a vasárnapi olasz napilapok.
Idén is a kínai Tianho-2 a világ leggyorsabb számítógépe, immár negyedik éve vezeti a szuperszámítógépek a listáját a China Daily napilap szerint.
Míg odahaza bárki egy kis hozzáértéssel képes összeállítani egy számítógépet, sőt, az Informatikai kábel segítségével kettőt is össze tud kötni, azonban egy vállalkozásnál, cégnél lévő több, 10-20 gép összekötése már komoly kihívást jelent, de nem a Csaba Talk Kft-nek.
Fiataloknak szóló weboldal indult a holokauszttal kapcsolatos gondolatok megosztására Mi közöd hozzá? címmel a holokauszt-emlékév programsorozatának részeként.
A számítógépek több mint fele vírussal fertőzött Kínában, és a helyzet nemhogy javulna, inkább romlik - derül ki egy új jelentésből.
Idén már ötödik alkalommal rendezi meg itthon is a rendszergazdák világnapját a HWSW és a HUP. A SYSADMINDAY 2014 a Margitszigeten lesz, július 25-én.