"SZÁMÍTÓGÉP" címkével ellátott hírek
Rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerekek pályázhatnak számítógépre jó bizonyítványukkal a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány támogatói programjában.
Magyarország legnagyobb teljesítményű szuperszámítógép-központját hozzák létre 2014 végére a Debreceni Egyetemen (DE) - jelentette be a DE Tudományegyetemi Karok centrumának elnöke pénteken.
A magyarok többsége meglenne Facebook nélkül, mégis a hazai 4,7 millió Facebook felhasználó 90 százaléka napi szinten, sőt többségük naponta többször is használja az oldalt. Csak 3,6 százalék tartja magát függőnek, de 14,3 százaléknál fordult már elő, hogy szex helyett is inkább a Facebookot választotta - írja a hirado.hu
Nyolcvannyolc éves korában meghalt Doug Engelbart, a számítógépes egér atyja.
Számítógéppel készült kreatív, önálló alkotásokat várnak 19 év alatti fiataloktól idén is a tizenegyedik alkalommal meghirdetett Szabadfogású Számítógép versenyre.
Egy 1991-ből származó, történelmi jelentőségű weblapmatuzsálem került elő a világ első weboldalának felkutatását célzó keresés során.
Jobb az íráskészségük azoknak a 7 éves gyerekek, akik számítógépen - vagy laptopon, táblagépen - írogatnak, mint azoknak, akik szinte csak tollat használnak - erre jutott egy svéd felmérés.
Egyszerűen, néhány kattintással telepíteni lehet a számítógépekre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új szolgáltatásával azokat a programokat, amelyek a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez szükségesek.
Ausztráliában őrizetbe vette a rendőrség egy gyerekpornófilmeket és -képeket készítő hálózat 21 tagját. 22 és 76 év közöttiek, az ország különböző pontjain fogták el őket. A gyanú szerint egy fájlcserélő honlapon keresztül adták át egymásnak a gyermekpornográf felvételeket. A rendőrség azonosítani tudott egy 10 évesnél fiatalabb gyermeket is, akit a felvételek tanúsága szerint szexuális támadás ért.
A brit gyerekek közül többen szeretnek "kovbojosdit", "indiánosdit" vagy más hagyományos szerepjátékot játszani, mint számítógéppel szórakozni - derült ki egy új tanulmányból.