"SZÁMÍTÓGÉP" címkével ellátott hírek
Ausztráliában őrizetbe vette a rendőrség egy gyerekpornófilmeket és -képeket készítő hálózat 21 tagját. 22 és 76 év közöttiek, az ország különböző pontjain fogták el őket. A gyanú szerint egy fájlcserélő honlapon keresztül adták át egymásnak a gyermekpornográf felvételeket. A rendőrség azonosítani tudott egy 10 évesnél fiatalabb gyermeket is, akit a felvételek tanúsága szerint szexuális támadás ért.
A brit gyerekek közül többen szeretnek "kovbojosdit", "indiánosdit" vagy más hagyományos szerepjátékot játszani, mint számítógéppel szórakozni - derült ki egy új tanulmányból.
Bizalmas belső dokumentumokat loptak el a japán külügyminisztérium számítógépeiről egy kibertámadás során - jelentette csütörtökön a Jomiuri Simbun című japán napilap.
Az utóbbi napokban derült fény egy legalább öt éve húzódó óriási kiberkémkedési műveletre, amelynek célpontjai főként diplomáciai, kormányzati és tudományos kutatást végző szervezetek voltak. A Vörös október kártevő egyik ijesztő tulajdonsága, hogy a fertőzött géphez csatlakoztatott USB meghajtókról a már törölt fájlokat is ellopja.
Készpénzt, gyerekjátékokat és számítógépeket adnak a mexikói főváros egy veszélyes kerületében azoknak, akik önként beszolgáltatják lőfegyverüket, A csereakciót azután indították, hogy halálos lövés ért egy moziban ülő 10 éves gyermeket.
Lengyel tudósok számítógéppel rekonstruálták Daniel Gabriel Fahrenheit portréját. Kiindulási alapul részben a lengyel fizikus rokonainak arcképeit használták. Portréját Jerzy Proficz, a Gdanski Műszaki Egyetem kutatója és két másik tudós készítette el. A rokonok ábrázatán kívül a fizikus külsejéről szóló leírásokat és történelmi adatokat is igénybe vettek.
Kutatók azt készülnek vizsgálni, vajon a számítógépek képesek lesznek-e a jövőben okosabbá válni az embereknél, és átvenni a hatalmat a világ felett - vagy mindez csupán a tudományos fantasztikum világának az agyszüleménye.
Félmillió euróért (140 millió forintért kelt el) egy németországi árverésen az első Apple számítógépek - az Apple 1. A maga nemében ez rekordárat jelent. Arról a számítógépről van szó, amit a későbbi Apple vezér Steve Jobs, fejlesztőtársával, Steve Wozniakkal együtt fejlesztett ki 1976-ban még szülei házának garázsában dolgozva - magyarázta Uve Breker, a német aukciósház szóvivője.
A két és fél tonnát nyomó, 61 esztendős brit óriást évekig szerelték, hogy évtizedek múltával ismét üzembe helyezhessék az informatika történelmének fontos mérföldkövét.
Újra működik a világ legöregebb digitális számítógépe: a két és fél tonnát nyomó, 61 esztendős brit óriást évekig szerelték a szakemberek, hogy évtizedek múltával ismét üzembe helyezhessék az informatika történelmének fontos mérföldkövét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó