"SZÁMÍTÓGÉP" címkével ellátott hírek
Az általános iskolás diákok tudásának, értelmi fejlődésének rendszeres felmérésére alkalmas számítógépes diagnosztikai rendszert dolgoznak ki európai uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatáselméleti kutatócsoportjának szakemberei - közölte Csapó Benő professzor, a csoport vezetője szerdán a Tisza-parti városban.
Az okostelefonokkal elért óriási sikerek után a táblaszámítógépekkel is nagyot szakíthat a Samsung Electronics.
Leszúrta anyját egy thaiföldi tinédzser szerdán Bangkokban, mivel az megtiltotta neki, hogy játsszon számítógépén.
A hagyományos, egyprocesszoros számítógépekhez képest naponta egyévnyi számítást képes elvégezni Superman, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem új szuperszámítógépe, amelyet csütörtökön mutattak be.
Előbb vagy utóbb minden gyermekes család életében felmerülnek az olvasással, tévénézéssel, számítógépezéssel kapcsolatos kérdések: „Miből mennyit? Tiltsak? Ösztönözzek? Sugalmazzak?”
Indul a GAZDANet program, 3,3 milliárd forint értékben pályázhatnak a kistermelők szeptember 1. és 30. között a munkájukat, gazdálkodásukat segítő számítógépre - jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
Japán szakemberek olyan számítógépes vírust fejlesztettek ki, amely képes visszakeresni egy hackertámadás helyét és a rosszindulatú programot hatástalanítja - számolt be a Jomiuri Sinbun című a napilap vasárnap.
Még mindig sokan használnak asztali számítógépeket, de a jövőben előtérbe kerülnek a mobilabb eszközök. A táblagépek azonban egyelőre keveseket hoznak lázba – többek között ezek derültek ki a KutatóCentrum Tablet Reportjából.
Napokon belül kiküldhetik az első figyelmeztetéseket jogsértő előfizetőiknek az új-zélandi internetszolgáltatók.
A magyar felhasználók jelentős része veszélynek teszi ki személyes adatait azzal, hogy nyilvános számítógépekről is bejelentkezik e-mail és Facebook fiókjába, vagy akár internetbankjába.