"SZAÚD-ARÁBIA" címkével ellátott hírek
A stadionok eddig csak a férfiak előtt voltak megnyitva.
Svájc fogja ellátni Szaúd-Arábia diplomáciai képviseletét Teheránban, Iránét pedig Rijádban – jelentette be a berni külügyminisztérium szerdán.
Szerdán már harmadik napja tart a kőolaj drágulása, ami annak a jele, hogy az olajtermelők év elején bevezetett kínálat-visszafogása kezdi éreztetni hatását, a piacról fokozatosan tűnik el az olajfelesleg.
Hamarosan akár meg is előzhetik Oroszországot, a napi 10,85 millió hordóval jelenleg legnagyobb olajtermelőt.
Az eredménytelenül végződött dohai találkozó után az olajpiac visszatért a régi kerékvágásba: a szaúdiak és az oroszok növelni fogják az eddigi termelési szintjüket - írja a Portfólió.
Hétszázötven milliárd dollár értékű amerikai kincstárjegy és egyéb értékpapír eladásával fenyegette meg Szaúd-Arábia az Egyesült Államokat arra az esetre, ha a kongresszus elfogadja azt a törvényt, amelynek alapján amerikai bíróságokon felelősségre vonhatják az olajmonarchiát a 2001. szeptember 11-ei terrorakcióban játszott szerepéért.
A szíriai és a jemeni válságról, az iráni nukleáris programról kötött megállapodás nyomán kialakult helyzetről, valamint egymilliárd dolláros fegyverüzlet véglegesítéséről tárgyalt pénteken Washingtonban Barack Obama amerikai elnök és Szalmán szaúdi király.
A Szaúd-Arábia és Magyarország parlamentjei közötti intenzív együttműködést méltatta rijádi hivatalos látogatásának első napján Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor tárgyalt vendéglátójával, Abdalláh bin Mohamed bin Ibráhim Ál Sejkkel, a súra tanács elnökével.
Elhunyt Abdallah bin Abdel-Aziz szaúdi uralkodó. A 80 évesen a trónra került király 9 évet uralkodott, ami alatt néhány nagyon óvatos reformot vezetett be. Utódja 79 éves fivére lett.
Soha többé nem lesz 100 dollár felett a kőolaj világpiaci ára Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz al-Szaúd szaúd-arábiai herceg, milliárdos üzletember befektető szerint.