"SZAÚD-ARÁBIA" címkével ellátott hírek
Négy tucat videojáték került tiltólistára a Közel-Keleten, azt követően, hogy két tizenéves gyerek öngyilkosságot követett el. Bár a történteknek a hírek szerint nincs köze a digitális programokhoz, a hatóságok szigorú döntést hoztak.
A szaúdi trónörökös olyat mondott zsidókról, amit arab vezető még nem ejtett ki a száján. És Irán is megkapta a magáét.
A stadionok eddig csak a férfiak előtt voltak megnyitva.
Svájc fogja ellátni Szaúd-Arábia diplomáciai képviseletét Teheránban, Iránét pedig Rijádban – jelentette be a berni külügyminisztérium szerdán.
Szerdán már harmadik napja tart a kőolaj drágulása, ami annak a jele, hogy az olajtermelők év elején bevezetett kínálat-visszafogása kezdi éreztetni hatását, a piacról fokozatosan tűnik el az olajfelesleg.
Hamarosan akár meg is előzhetik Oroszországot, a napi 10,85 millió hordóval jelenleg legnagyobb olajtermelőt.
Az eredménytelenül végződött dohai találkozó után az olajpiac visszatért a régi kerékvágásba: a szaúdiak és az oroszok növelni fogják az eddigi termelési szintjüket - írja a Portfólió.
Hétszázötven milliárd dollár értékű amerikai kincstárjegy és egyéb értékpapír eladásával fenyegette meg Szaúd-Arábia az Egyesült Államokat arra az esetre, ha a kongresszus elfogadja azt a törvényt, amelynek alapján amerikai bíróságokon felelősségre vonhatják az olajmonarchiát a 2001. szeptember 11-ei terrorakcióban játszott szerepéért.
A szíriai és a jemeni válságról, az iráni nukleáris programról kötött megállapodás nyomán kialakult helyzetről, valamint egymilliárd dolláros fegyverüzlet véglegesítéséről tárgyalt pénteken Washingtonban Barack Obama amerikai elnök és Szalmán szaúdi király.
A Szaúd-Arábia és Magyarország parlamentjei közötti intenzív együttműködést méltatta rijádi hivatalos látogatásának első napján Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor tárgyalt vendéglátójával, Abdalláh bin Mohamed bin Ibráhim Ál Sejkkel, a súra tanács elnökével.