"SZEGEDI KISS FERENC ERDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA" címkével ellátott hírek
Olyan a dolgozószobája, mint egy kisebbfajta múzeum és könyvtár, már csak a fejében lehet több ismeretanyag Tótkomlós történetéről. Ha nem jártam volna egy osztályba több mint 40 évvel ezelőtt a földijével, Domanovszky Pállal, Domával a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában, akkor talán soha nem találkoztam volna Tótkomlóson dr. Csontos Pál helytörténésszel. De jártam, s még arra is emlékszem, hogy „vad tótnak” neveztük el légynek sem ártó szlovák származású diáktársunkat.
Négy nekrológ is olvasható az Országos Erdészeti Egyesület folyóirata, az Erdészeti Lapok legfrissebb, januári számában. Egyikük Ecsegi László erdőmérnök munkásságát, életútját méltatja, aki már nem tudott részt venni a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola 1974-ben érettségizett osztályának (osztályfőnök: néhai Czékus Tibor magyar-történelem szakos középiskolai tanár) elmúlt évben megrendezett 40 éves érettségi találkozóján.
Mindketten a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában érettségiztek az 1970-es évek elején, előbb a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron született Popovics Lőrinc szobrászművész, majd a Badacsonytomajon világra jött Darázs József festőművész.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft