"SZEGEDI DÓM" címkével ellátott hírek
A Fogadalmi templom rekonstrukciójának befejeztével a 85. évadban újra a dómmal szemközt állítják föl a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőterét - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense szerdán az MTI-t.
Próbaüzem keretében díjmentesen látogatható szerdától a megújult a szegedi dóm - tájékoztatta a szeged-csanádi katolikus egyházmegye sajtófőnöke az MTI-t.
Az eredetileg becsült értéken nyerte meg a szegedi Dóm felújítására kiírt tendert a K+W Dóm Konzorcium, a munkára 9 cég adott be ajánlatot - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
A szegedi nagy árvíz évfordulóján ismét megszólal a Dóm nagyharangja, az ország második legnagyobb harangja évente mindössze hét alkalommal szól. A 8537 kilós monstrumot szerda hajnal kettőkor kondítják meg.
Az uniós Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) 100 százalékos támogatásával, az előzetes becslés szerint nettó 1 milliárd 675 millió forintból újul meg a szegedi Dóm. A nyílt közbeszerzési felhívást a DÓM Fejlesztő- és Turisztikai Szolgáltató Szervezet a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben tette közzé.
Vasárnap a szegedi Dómban csendülnek fel az Omega együttes népszerű slágerei oratorikus formában. A csongrádi megyeszékhely az első állomása annak a jótékonysági koncertsorozatnak, amelyet a bátaszéki katolikus templom tornyának felújítására indít a zenekar.
Néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a két férfit, akik a gyanú szerint megrongálták a székesegyház esővízelvezető-csatornáit, és több helyütt lefeszítették a vörösrézből készült csöveket.
Békéscsabáról nézve Szeged egy kifejezetten izgalmas város, arról nem is beszélve, hogy a középiskola után továbbtanuló békésiek többsége Szegeden szerzi meg diplomáját. A hir6.hu december 12-ére, szerdára egyeztetett egy interjút a város polgármesterének kabinet irodájával. Pontosan két nappal a fővárosi és szegedi spontán diákdemonstrációk utáni napon.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft