"SZEGÉNYEK" címkével ellátott hírek
Az Európai Unióban (EU) élő gazdagok és szegények közötti szakadék egyre szélesebbé vált az utóbbi évtizedekben, de az egyenlőtlenségek ellen kifejtett uniós küzdelemnek köszönhetően még mindig kisebb mint a világ más régióiban - írta a vagyoni egyenlőtlenségeket elemző francia intézet (WID) friss jelentésében.
Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a rászorulók kapják meg az el nem adott, hibás, de még fogyasztható élelmiszereket.
Bocsánatot kért a szegényektől elforduló keresztényekért Ferenc pápa, aki egész Európából érkezett hatezer rászorulóval találkozott a Vatikánban pénteken, közöttük több mint nyolcvan magyar zarándokkal.
A szolidaritás hűtőszekrénye nevet viseli az a közelmúltban elindult spanyolországi kezdeményezés, amelynek keretében utcán elhelyezett hűtőszekrényben lehet élelmiszert hagyni a szegények számára.
Több millió munkavállaló pénztárcája bánja, hogy a szocialistáknak csak ellenzékben jutnak eszükbe a kiskeresetűek - reagált a Burány Sándor (MSZP) délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra szombaton a Fidesz.
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint szegény emberek tömegei maradhatnak ellátatlanul, miután a kormány az önkormányzatokra bízta a szociális támogatások forrásának előteremtését.
A szeretteikkel való kapcsolattartást megkönnyítő eszközöket - felbélyegzett borítékot, metrójegyet és telefonkártyát - adományoz karácsonyra Ferenc pápa Róma szegényeinek.
Nincs más út, mint amit Ferenc pápa választott - mondta Kozma atya, aki szerint az egyház arisztokráciájának vége - írta a hirado.hu.
Hatalmas veteményeskertet avattak fel a héten New Yorkban, Brooklyn egyik negyedében, hogy így is felvegyék a harcot a szegényebb lakosság körében járványszerűen terjedő elhízottsággal.
A Vatikánt is érintő gazdasági válságban Ferenc pápa úgy döntött, nem fizeti ki a pápaválasztáskor szokásos bónuszt a Vatikán dolgozóinak, hanem odaadja a szegényeknek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft