"SZÉLSŐJOBB" címkével ellátott hírek
Nagyobb figyelmet kell fordítania Németországban a szövetségi alkotmányvédelmi hivatalnak (BfV) a szélsőjobboldali szerveződésekre - mondta a nemzetbiztonsági szolgálat vezetője egy vasárnapi német lapinterjúban.
Elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek Németországban hétfőn hat feltételezett szélsőjobboldali terroristát.
Az európai szélsőjobb, ahelyett, hogy elszigetelten, továbbra is Európa szégyenpadján ülne, homloktérbe került, és központi szerephez jutott Európában - jelentette ki Alexisz Ciprasz, Görögország miniszterelnöke kedden, az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén.
A Népszava cikkében azt írja, a Jobbik szakadásával új radikálisok jelentek meg, akik már nem annyira megengedőek, mint amilyen Vona Gábor volt.
A TV2 Tények tudósítása szerint a Horvát Tiszta Jogpárt korábbi politikusa, Frano Cirko is támogatja a Jobbik bérekkel kapcsolatos európai kezdeményezését.
A Médianéző kft. igazgatója szerint egy új radikális jobboldali párt megjelenése a Jobbiktól vehet el szavazókat.
Megtámadták Tbiliszi egyik, külföldiek által üzemeltetett vegán kávézóját. A szélsőjobbos támadók kolbászokat vettek elő a vegánok között, majd verekedés tört ki.
A Becsület napja elnevezéssel, azokra a katonákra és civilekre emlékeztek szélsőjobboldali szervezetek szombaton a budai Várban, akik Budapest 1945-ös ostroma során február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt várból.
Németországban ezrek vonultak az utcákra a hét végén a szélsőjobb ellen, és a legnagyobb példányszámú újságban a menekültekkel való szolidaritásra szólított száz neves személyiség, köztük a kormány több tagja.
Angela Merkel német kancellár hétfőn elítélte a Szászország tartománybeli Heidenauban a hét végén történt menekültellenes zavargásokat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft