"SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁS" címkével ellátott hírek
Eddig négy halálos áldozata és kilenc sérültje van az Ukrajnában pusztító ítéletidőnek - közölte Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter csütörtöki ukrán sajtójelentések szerint.
Szerda délutánig 172 esetben riasztották a tűzoltókat országszerte, több mint felét a viharos szél és a havas, esős időjárás okozta károk miatt - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-nek.
A 2016-os rekordmeleg után folytatódnak a szélsőséges időjárási jelenségek 2017-ben is a Meteorológiai Világszervezet (WMO) keddi jelentése szerint.
A megfigyelések szerint egyre gyakoribbak az olyan szélsőséges időjárási események, amelyek korábban emberöltőnként csak egyszer fordultak elő - hangsúlyozta az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlatkutatója.
Legalább hárman vesztették életüket az elmúlt hétvégén Ausztrália keleti partjainál a szélsőséges időjárás miatt, amely egyúttal hatalmas anyagi károkat okozott - mondta el Mike Baird, Új Dél-Wales ausztrál szövetségi állam vezetője hétfőn.