"SZEM" címkével ellátott hírek
Négy apró karcsúméhet szedett ki egy tajvani nő szeméből egy orvos, a szigeten először találkoztak ilyen esettel - írta a BBC hírportálja szerdán.
Hosszú távon káros hatásai lehetnek az ultraibolya sugárzásnak a szemre, és különböző szembetegségek gyakoriságát is növelheti - mondta Schneider Miklós, a Semmelweis Egyetem szemészeti klinikájának adjunktusa az M1 aktuális csatornán vasárnap.
A 27 éves férfi nem az ecsetet szorítja össze szemhéjával, ennél sokkal bizarrabb módon alkot a vásznon.
Júliusban egy huszonhárom éves nő összeesett és meghalt áramütés következtében, mert egy hívásra felvette töltés közben az iPhone-t, egy férfi pedig kómába került, mert nem eredeti töltővel próbált iPhone-t tölteni. Most, augusztusban újabb iPhone-horrorról jött hír - írja a hirado.hu.
Régen az emberek féltek a macska szemének villanásától, mert úgy hitték, hogy a sötétben vadászó állatok az ördöggel cimborálnak. A zöld szempár szürkületben és az éj sötétjében tűnt fel, amely nem csoda, hogy régen félelmet keltett. Azonban mindez csak a természet ügyes megoldása, a macska jól lát a sötétben, még akkor is, amikor az emberi szem előtt már sok minden rejtve marad.
Csillagos lett a szeme egy osztrák férfinak egy ütéstől: szaruhártyáján csillag alakú hályog jelent meg.
Kutatók szerint a sertelábú férgek nemcsak a fejükön, hanem a testükön elszórva is rendelkeznek fényérzékelőkkel.
Békéscsabán a Luther utca közepén lévő sarki épületben található a város, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a megye egyik legnépszerűbb optikai szaküzlete. A Komputer Optika Üzletház már az első pillanattól kezdve a lehető legtermészetesebb módon illeszkedett bele környezetébe. Ma meg olyan, mintha örökön ott állt volna. Pedig még (már?) csak tizenhat év telt el 1996-os megnyitása óta.
Csíraölő hatásuk van egyes szemben található fehérjéknek a Kaliforniai Egyetem kutatóinak felfedezése szerint, amely olcsó, mikrobák elleni szerek kifejlesztéséhez vezethet. A berkeley-i intézmény munkatársai szerint a szemben jelenlévő keratin nevű fehérje kisebb szegmensei kulcsszerepet játszanak a kórokozók távol tartásában.
A szemben lévő erek vizsgálata sok fontos információt ad a szív- és az érrendszer állapotáról. Görög kutatók igazolták, hogy ez az érzékeny módszer még a korábbinál is több adatot nyújthat a kezelőorvosoknak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft