"SZÉNHIDRÁT" címkével ellátott hírek
A szénhidrátok megvonása árthat a szívnek, az alacsony szénhidráttartalmú étrenden élők, vagyis a kevés gabonát, gyümölcsöt és keményítőben gazdag zöldségeket fogyasztók esetében jelentősen nő a pitvarfibrilláció (AFib), a leggyakoribb szívritmuszavar kockázata - állapították meg kínai kutatók.
Amerikai tudósok összefüggést találtak a várandós anya alacsony szénhidrátbevitele és a baba születési rendellenességének kockázata között - számolt be a medicalxpress.com.
Egy lehetséges hetedik ízt, a szénhidrátét azonosítottak ausztrál kutatók. Azt próbálják feltárni, miként kapcsolódik ez az íz a keményítőben gazdag ételek fogyasztásához.
A szénhidrát a legnagyobb ellenségünk.
A mediterrán étrend a legelőnyösebb a fogyni vágyóknak hosszú távon, állapították meg követéses tanulmányukban izraeli kutatók. A New England Journal of Medicine (NEJM) című orvosi folyóiratban közölt tanulmány szerint akkor is megmaradt a diéta előnyös egészségügyi hatása, ha lezárása után a leadott testsúly egy részét visszaszedték az érintettek. A három vizsgált diétatípus közül a mediterrán étrenddel lefogyott emberek szedték vissza a legkevesebb súlyt.
Az elfogyasztott élelmiszereken a tápcsatornánkban velünk élő mikroorganizmusokkal osztozunk, amelyek közül egyesek növelik a zsír felvételét. Így ugyanannyi ételből több kalóriát tud kivonni a szervezetünk.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft