"SZENNYVÍZPROJEKT" címkével ellátott hírek
A polgármester szobájában sok minden megváltozott az elmúlt másfél évben. Amíg be nem léptünk, minden ugyanolyan volt, mint másfél évvel korábban. A főbejárat után a folyosóhoz érve jobbra kellett fordulni, és néhány lépés után már ott is voltunk a titkárság ajtajában. Időben érkeztünk, de néhány percet várnunk kellett, mert még nem fejeződött be a korábban elkezdődött megbeszélés.
Almáskamarás, Almásfüzitő, Bácsalmás, Dunaalmás, Magyaralmás, Mátraalmás, Tóalmás. Legyenek bármelyik pontján is az országnak ezek a települések, az ott élők úgy határoztak, hogy ők bizony összetartoznak. Összetartozásukat immár tizenkét éve találkozóval demonstrálják. Mindig máshol jönnek össze a jó almásiak.
Első benyomás. Mindig nagyon fontos – sokszor végzetesen is -, de a lényeg, hogy nagyon sok minden eldől egy első találkozásnál. Akár így, akár úgy. Nézzük például az autósokat. Azokat, akik átszáguldanak a városokon, nem állnak meg, csak rutinos szemmel föltérképezik azokat. Pillanatok alatt megállapítják, hogy jó vagy éppen rossz helyen járnak. Aztán vagy tévednek vagy nem. Lehet, hogy sohasem tudják meg.
Szanazug. Üdülőparadicsom, ahol a Fekete-Körös és a Fehér-Körös találkozik egymással, ott egyesülnek és onnan már Kettős-Körösként hömpölyögnek tovább. A különleges természeti jelenség a megye egyik kedvenc üdülőközpontja lett, ahol a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben igazi üdülőfalu épült. A környező városokban lakó emberek hétvégi házakat építettek, és itt teremtett dolgozóinak pihenési, kikapcsolódási lehetőséget sok gyulai és csabai vállalat is.
Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata a romániai Socodor településsel közös projektben valósítja meg a szennyvízberuházás III. ütemét. A HURO/1101/023/1.3.3. azonosítószámú, "Soc-Ket" rövidített elnevezésű projekt európai uniós és hazai kormányzati támogatásból valósul meg.
Nehezen megközelíthető napjainkban Orosházán a polgármesteri hivatal főbejárata. Nagy átalakítások zajlanak, sok ember és sok gép dolgozik szinte folyamatosan a téren. A környék hatalmas változáson megy keresztül, a jellege is megváltozik a belvárosnak. Az már most is látszik, hogy a munkák befejezése után a városháza és az új tér szerves egységet fog alkotni. Dr. Dancsó József – 2010 óta vezeti a várost –, a fideszes polgármester dolgozószobájának ablaka a főtérre néz, szó szerint a szeme láttára alakul át a belváros.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft