"SZIE-GAEK" címkével ellátott hírek
Amikor ma délután a Szent István Egyetem békéscsabai campusának egyik terme előtt várakoztunk, a munkatársam megkérdezte tőlem, hogy nem olyan-e, mintha a vizsgára várnánk. De nem olyan volt, mert nem izgultam. Már csak azért sem, mert tudtam, hogy a következő percekben jó dolog fog történni.
Békéscsabán az utóbbi hónapokban többször került már reflektorfénybe a Szent István Egyetem Gazdasági Karának sorsa, sokféle információ keringett áthelyezésről, bezárásról. A hír6.hu-n is foglalkoztunk többször a témával, legutóbbi értesülésünk szerint egyelőre marad a kar, de a jövő még bizonytalan. Szarvas Péter újonnan megválasztott polgármester csütörtökön egyeztetett a megbízott dékánnal.
Lassan megnyugszanak a kedélyek Békéscsabán, elkezdődött az őszi szemeszter, tehát mégsem zárják be a főiskolát. (Reméljük.) Bár a hallgatói létszám a korábbiakhoz képest jelentősen megcsappant, továbbra is működik a felsőoktatás Békéscsabán.
Számtalan hírt hallani a békéscsabai felsőoktatással kapcsolatosan. Vannak, akik temetik az intézményt, van, aki azt mondja, egy félévet még biztosan kihúz a helyi kar, legutóbb azt hallottuk, egy év haladékot kaptak, így jövő ilyen korig tanulhatnak helyben a hallgatók. A helyzet tisztázása érdekében ismét a Szent István Egyetem kommunikációs vezetőjéhez fordultunk.
Még mindig semmi konkrét információ nincs a Békéscsabán működő gazdasági karral kapcsolatosan, hírek azonban egyre-másra szárnyra kapnak. Valóságalapjukat nem keressük és nem is firtatjuk, azonban annyian érdeklődnek az intézmény jövője iránt, hogy közreadjuk a tudomásunkra jutott információkat.
Kedden írtunk arról, hogy a Szent István Egyetem Gazdasági Karának egyik dolgozója május 31-vel távozik az intézményből. A kampusz helyzetét ismerve felmerült a kérdés, vajon van-e összefüggés a munkaviszony megszűnése és a kar telephelyének tervezett áthelyezése között. Megkerestük a SZIE kommunikációs vezetőjét, aki készségesen tájékoztatott bennünket.
Még mindig gyűjtik az aláírásokat a csabai egyetemisták. Nem adják fel, még akkor sem, ha igazán sokra nem mennek a szignókkal teleírt ívekkel, csupán felhívhatják a városvezetés és a közvélemény figyelmét arra, mit terveznek a békéscsabai kampusszal.
Mentsük meg az egyetemet! Aláírást gyűjtenek a békéscsabai egyetemi karra járó hallgatók, méghozzá azért, hogy Békéscsabán fejezhessék be tanulmányaikat, ne kelljen Szarvasra vagy Gödöllőre járniuk tanulni. Hosszabb távon pedig azért küzdenek, hogy a csabai kampusz ajtajára ne kerüljön lakat.
Felbolydult a Szent István Egyetem békéscsabai kampusza, ma tartották ugyanis a Kari napot. Míg a délelőtt a kutatások és a prezentációk, valamint az utolós zárthelyik és dolgozatok időszaka volt, délután szabadtéri és sport programok várták a fiatalokat, a legnépszerűbbnek idén is a főzőverseny bizonyult.
A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Gazdaságtudományi Intézete nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a hallgatók minél több kutatásban vegyenek részt, netán saját maguk kezdjenek valamilyen önálló tudományos munkába. Azért, hogy ezek ne csak dokumentációk legyenek, lehetőséget kínálnak arra is, hogy tapasztalataikat, eredményeiket megosszák társaikkal. Erre jött létre a Tehetségnap.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft