"SZIGETELÉS" címkével ellátott hírek
Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szerint a területükön lévő szakmákban az országos átlagnál is rosszabb a helyzet munkaerő utánpótlásban, a létszámhiány mellett a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az újonnan munkába állók nem rendelkeznek megfelelő szaktudással, szakirányú képzettséggel.
Télen a rezsiköltségek legnagyobb részét a fűtés viszi el, és gyakran akkor is hatalmas számlákat fizetünk, ha nem fűtjük be teljesen a lakást. Jöjjön néhány hasznos tanács a fűtés számla csökkentésére.
Az eset rendszerváltáshoz már nagyon közel, a múlt század nyolcvanas éveinek második felében, 1987-ben történt. Az ambiciózus reklámszakember, amikor elkészült a munkával, megjelent megbízójánál az építési minisztériumban. Feladata az volt, hogy az akkor újonnan létrejött, országos működési területű, szakipari cégnek kreáljon olyan nevet, amely egyértelműen utal a részvénytársaság tevékenységére, könnyen megjegyezhető és közérthető.
Leszigetelték az iskola falát és a benne élő denevéreket is. Most menteni próbálják őket, ha nem sikerül több ezer denevér pusztulhat el, márpedig több ezer rothadó test a falakba zárva nem sok jót jelent.
A békéscsabai Penza Lakótelepi Óvoda indult és nyert egy pályázaton, amelynek köszönhetően – az önkormányzat és az óvoda hathatós együttműködésével – megtörtént az épület külső szigetelése és nemes vakolattal történő burkolása.
A hazai ingatlantulajdonosok 70 százaléka a hőség ellen inkább leszigetelné otthonát a légkondicionáló használata helyett, ha tehetné - derült ki egy friss lakossági felmérésből.
Az alvás erősíti az agysejteket azáltal, hogy újratölti az idegrostok szigetelését - állapították meg amerikai kutatók, akik újabb okát fedezték fel annak, miért van szüksége az embernek jó alvásra.
Megfelelő szigeteléssel télen a falak állapotától függően 35-40, de akár 60-65 százalékos energia-megtakarítás is elérhető.
Végül drágább lesz a kezdetben olcsóbbnak tűnő vékonyabb szigetelés, ezért egy épület felújításakor nem ezen kell spórolni - hangzott el a Napközben műsorában.
Egyre többen gondolkodnak azon, hogy fűtésszámlájukat házuk, lakásuk hőszigetelésével csökkentenék. De vajon mivel érdemes az épület homlokzatát hőszigetelni? A Mesterház segít a tanácstalanoknak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft