"SZILVESZTER" címkével ellátott hírek
Idén is a társszervekkel közösen hívtuk fel a figyelmet a tűzijátékok biztonságos használatára.
Országszerte hétszáz helyen lehet szilveszteri pirotechnikai eszközt vásárolni, így mindenki legálisan szerezheti be az év végi ünneplés kellékeit - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) igazgatásrendészeti főosztályának főreferense szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
A trivago.hu és a Szallas.hu adatai szerint is Budapest a legnépszerűbb belföldi szilveszteri úti cél, a külföldi városok közül Prága, illetve Zakopane vezet.
Házi kedvenceink is veszélyben.
Az év vége közeledtével a tűzijátékok és a petárdázás időszakában az állatvédők fokozott óvatosságra intik az állattartókat.
Nem a Boszporusz partján fekvő Reina klub volt a szilveszter éjszakai isztambuli merénylet eredeti célpontja, hanem a Taksim tér - számolt be a tettes, Abdulgadir Masharipov első kihallgatásáról a Hürriyet című török lap szerdán rendőrségi forrásra hivatkozva.
Szilveszter éjjelén a mentőszolgálatok országszerte csaknem háromezer riasztást kaptak. A legtöbb esetben az alkohol okozta a gondokat, csak a fővárosban több mint negyvenen kerültek kórházba alkoholmérgezés miatt. A rendőröknek a pirotechnikai eszközök használata, valamint garázdaság és verekedés miatt több helyszínen is közbe kellett lépniük.
Hangosan, sokan együtt lenni, és kézben tartani a január 1-jei történéseket – ezek a legfontosabb javallatok a jó szilveszterhez és újévhez. Persze, az sem mindegy, közben mit eszünk.
Petárdázni ezen a szilveszteren sem lehet, az úgynevezett hármas kategóriába tartozó tűzijátékokat és rakétákat viszont este 6 órától holnap hajnali 6 óráig ki szabad lőni – de csak a felnőtteknek. Aki megszegi a szabályokat, akár 150 ezer forintra is büntethetik
Ami belefér címmel ünnepi koncertekkel készülnek a szilveszterre a budapesti Fonó Budai Zeneházban, ahol pénteken dzsesszkoncertek, szombaton pedig nép- és világzenei fellépők szórakoztatják a közönséget.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó