"SZIMPÓZIUM" címkével ellátott hírek
Az Országos Szlovák Önkormányzat a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatával, Mezőberény Városával és a Pécsi Tudományegyetem Német Történelem és Kultúra Délkelet-Közép-Európában Alapítványi Tanszékével közösen szimpóziumot szervezett a Protestáns közösségek Délkelet-Magyarországon címmel a reformáció 500., valamint a csehszlovák-magyar lakosságcsere 70. évfordulója alkalmából.
Három helyszínen, Tamásiban, Szekszárdon és Temesváron mutatkozik be idén a Miszla Art Szimpozion, amelyet 2013-ban harmadik alkalommal 12 művész részvételével rendeztek a Tolna megyei Miszlán működő alkotóházban.
Az elmúlt évek hódmezővásárhelyi festő szimpóziumán ihletet nyert művészek alkotásaiból nyílt kiállítás Szentendrén, a Szentendrei Régi Művésztelep és Galériában. A Festők, szimpóziumok Hódmezővásárhelyről című tárlaton kéttucatnyi alkotó közel félszáz művén keresztül figyelhetik meg az érdeklődők a Vásárhelyen megélt művészeti hatások lecsapódását.
A tavalyi év hódmezővásárhelyi képzőművészeti szimpóziumán ihletet nyert művészek alkotásaiból nyílik kiállítás a Tornyai János Múzeum földszintjén. A tárlaton tucatnyi alkotó több mint negyven művén keresztül figyelhetik meg az érdeklődők a Vásárhelyen megélt művészeti hatások lecsapódását.