"SZÍNHÁZ" címkével ellátott hírek
Békéscsabán a Kastély utca a Dózsa György út és Corvin utca találkozásánál kezdődik és egészen kivisz a körgátig. Ezt minden csabai tudja. Azt már lényegesen kevesebben tudják, hogy ebben az utcában állt az Ábránfy család kastélya, melynek hírmondója sem maradt, mert egy 470 évvel ezelőtti családi perpatvarban a ház porig éget.
Szélesebb körben kell folytatni az egyeztetéseket a színházi előadó-művészeti és táncművészeti szakma jövőjéről - hangoztatta a Párbeszéd a magyar színház jövőjéről című negyedik szakmai konferenciát lezáró sajtótájékoztatón a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a Győri Nemzeti Színházban pénteken.
Egyedül Jordán Tamás jelentkezett a pályázati kiírásban szereplő határidőn belül a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói állására - közölte az MTI-vel szerdán az intézményvezetői pályázatot kiíró szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője.
Az egyik színésznő elleni verbális és fizikai agressziót vizsgálta a rendőrség pénteken a Kolozsvári Állami Magyar Színház épületében, Henrik Ibsen Rosmersholm című darabjának a bemutatója idején - írta hétfői számában a Krónika erdélyi magyar napilap.
Színházba mentem! szlogennel kampányt indít a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) a színházba járás népszerűsítéséért.
Tíz fiatal színművész és rendező vehette át a Junior Prima Díjat magyar színház- és filmművészet kategóriában szerdán a Budapest Music Centerben.
A Liberálisok azt kérik a főváros vezetőitől, hogy kizárólag a szakma véleményét és a budapestiek érdekeit figyelembe véve döntsenek a lejáró színházigazgatói megbízásokról, köztük az Újszínház igazgatói posztjáról is - mondta Szabadai Viktor, az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.