"SZÍNMŰVÉSZ" címkével ellátott hírek
Könyvelő és üzemi nővér. Különleges munkapárosítás, bár, mire az interjú végére érünk, szerintem kiderül, hogy főhősünk életében teljesen normálisnak is tekinthetjük ezt a szereposztást. Békéscsabán, 1980-ban a HAFE-nél (Hajtómű- és Felvonógyár) valószínűleg semmit nem tudtak frissen érettségizett, ifjú könyvelőjük egyéni ambícióiról, mégis úgy ítélték meg, hogy könnyen el tudja majd látni mind a két feladatot.
Terefere a Művész Kávéházban címmel új programsorozatot indított a Békéscsabai Jókai Színház. Minden pénteken 17 órától egy-egy művésszel találkozhat, beszélgethet, fotózkodhat, tereferélhet bárki, aki betér a Jókai Színház Művész Kávéházába egy kávéra, teára, süteményre.
Elhunyt Magasházy István színművész, az operettszínház társulatának tagja - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház szombaton az MTI-t.
Életének 80. évében elhunyt Fülöp Zsigmond színművész, a Magyar Színház tagja.
Életének 59. évében váratlanul elhunyt Császár Gyöngyi; a szolnoki Szigligeti Színház társulatának örökös tagját, szeretett színművészét kedden érte a halál - tudatta a színház az MTI-vel szerdán.
Meghalt Avar István Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze - tudatta a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya szombaton az MTI-vel.
Adományokat gyűjt kórházi kezeléséhez Páll Mónika. A 28 éves színművész-hallgatónál 2010-ben rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak. Azóta több műtéten is átesett, de nem gyógyult meg, ezért most egy speciális, Németországban már ismert terápiával próbálkozik. Ez azonban olyan sokba kerül, hogy a család nem tudja kifizetni.
Elhunyt életének 74. évében Halasi Erzsébet nagyváradi színművész, a Szigligeti Színház nyugalmazott tagja - közölte kedden a nagyváradi intézmény.
A magyar színház- és filmművészet száz évvel ezelőtt született három kimagasló egyéniségének, Tolnay Klárinak, Lukács Margitnak és Mészáros Áginak állít emléket az a tárlat, amely a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) keretében nyílt pénteken a baranyai megyeszékhelyen.
Szabó Gyulának páratlan tehetsége volt ahhoz, hogy úgy mondjon mesét, hogy a gyerekekben beinduljon a történet, hogy bevonja hallgatóját - mondta az MTI-nek Jankovics Marcell a hosszan tartó betegség után pénteken elhunyt színművészt méltatva.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés