"SZÍRIA" címkével ellátott hírek
Az orosz légerő likvidálta - az újabban Dzsabhat Fatah as-Sám elnevezést használó - an-Nuszra Front terrorszervezet vezérkarát Szíriában - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.
Orosz légicsapások az elmúlt két nap alatt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet több mint 300 fegyveresével végeztek az Eufrátesz keleti partján - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.
Az izraeli hadsereg lelőtt egy Szíria felől a Golán-fennsíknál izraeli légtérbe hatoló drónt - jelentette kedden a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
Izrael légi csapást mért csütörtökre virradóra Szíria egy vegyi fegyvereket fejlesztő és raktározó létesítményére - jelentette az izraeli média szíriai ellenzéki és libanoni forrásokra hivatkozva.
A szíriai hadsereg az orosz légierő támogatásával áttörte az Iszlám Állam nevű terrorszervezet védelmi vonalát a három éve ostromlott Deir ez-Zór városnál - közölte egybehangzóan kedden az orosz védelmi minisztérium, a szíriai állami televízió és egy ellenzéki aktivistaszervezet.
Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet 470 terroristájával végeztek és több mint 180-at megsebesítettek a szíriai kormányerők és a velük szövetséges milíciák tagjai a közép-szíriai asz-Szukna település felszabadítását célzó hadműveletük során - jelentette hétfőn a Szúrija al-Án szíriai hírportál.
Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője kedden megerősítette, hogy egy Szíriában végrehajtott légicsapásban végeztek az Iszlám Állam terrorszervezet "főmuftijával".
Megérett az idő Bassár el-Aszad szíriai elnök kivégzésére Joáv Galant izraeli építési és lakásügyi miniszter szerint - értesült a Háárec című újság honlapja kedden.
Megbeszélést folytatott telefonon Angela Merkel kancellár és Donald Trump amerikai elnök a szíriai helyzetről - közölte kedden Steffen Seibert német kormányszóvivő.
Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter bejelentette, hogy Washington szankciók foganatosítására készül Szíria ellen.