"SZÍRIAI VÁLSÁG" címkével ellátott hírek
Egy washingtoni kerületi bíróság felelősnek ítélte a szíriai kormányt Marie Colvin újságírónő 2012-ben Homsz városában történt haláláért, és ezért az elhunyt családjának járó 300 millió dolláros kártérítésre ítélte a damaszkuszi kormányt - jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR) pénteken.
A tervezett amerikai csapatkivonás Szíriából csak bonyolítja a közel-keleti helyzetet és elnyújtja a válság megoldását - mutatott rá Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi a Szíriát ért amerikai-brit-francia katonai csapás miatt - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton Moszkvában.
Lengyelország óva int az olyan lépésektől, amelyek a szíriai helyzet további eszkalálódásához vezetnének - áll a lengyel külügyi tárca szombaton kiadott, a szíriai légicsapásokra vonatkozó közleményében.
Hollandia nem kíván csatlakozni az esetleges katonai fellépéshez Szíriában annak ellenére, hogy a jelek szerint tiltott vegyifegyvert vetett be a szír kormány - közölte Mark Rutte holland miniszterelnök pénteken.
Az orosz légierő hat Tu-22M3-as bombázóból álló köteléke mért légicsapást az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezet objektumaira a szíriai Deir-ez-Zór tartományban.
Védelmi célokat és a szíriai-török határ mentén kialakult feszültség enyhítését szolgálja a Patriot rakéták tervezett törökországi telepítése - hangsúlyozták a NATO-tagországok nagykövetei Brüsszelben török kollégájukkal folytatott találkozójukon. Oroszország korábban aggodalmait fejezte ki a rakéták telepítése érdekében a szövetséghez intézett török kéréssel kapcsolatban. Moszkva szerint fennáll a veszélye annak, hogy egy ilyen lépés a válság fokozásának irányában hat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft