"SZIVÁRGÁS" címkével ellátott hírek
A Fukusima-1 atomerőmű területén erősen sugárzó radioaktív forrást észleltek, amely a megengedett határérték százszorosát bocsátja ki - közölte pénteken a létesítményt üzemeltető TEPCO japán energiavállalat.
A 6-os számú reaktor hűtőrendszerét az incidens nyomán leállították. Legalább egy napig, amíg kijavítják a hibát, így is fog maradni.
A sugárzó részecskék szokatlanul magas szintjét mérték szombaton egy föld alatti új-mexikói atomtemetőben, és úgy tűnik, hogy a létesítmény megnyitása, 1999 óta most első ízben valós vészhelyzet állt elő - mondta az atomtemető szóvivője.
Újabb léket talált a két és fél évvel ezelőtt balesetet szenvedett Fukusima-1 erőműben a létesítményt üzemeltető Tepco energiavállalat.
Gőz szivárgott a 2011-ben balesetet szenvedett Fukusima-1 atomerőmű egyik reaktorépületéből csütörtökön, de a radioaktivitás szintje egyelőre nem emelkedett meg a létesítmény környékén - közölte a létesítményt üzemeltető TEPCO energiavállalat.
Meg kellett szakítani a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két asztronautájának űrsétáját, miután egyikük sisakjába víz kezdett szivárogni - közölte kedden az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
Ismét sugárszennyezett víz szivárgott ki a két éve balesetet szenvedett Fukusima-1 atomerőmű egyik tartályából szerdán - közölte a létesítményt üzemeltető TEPCO energiavállalat.
Benzol szivárog abból a kamionból, amely kátrányt szállító vonattal ütközött egy dunaújvárosi ipari létesítmény területén hétfő reggel - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Egy arizonai férfi azt hitte, hogy krónikus szénanáthája van, ám kiderült, hogy valójában az agyvize szivárgott állandóan az orrán keresztül.
Csatornázás közben gázvezetéket sértett meg egy munkagép szombat reggel Püspökladányban, a szivárgás miatt lezárták a környéket és hat lakásból 13 embert kiköltöztettek - mondta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft