"SZÍVÁTÜLTETÉS" címkével ellátott hírek
Csehországban 35 év alatt összesen 1770 szívátültetést végeztek - közölte szerdán a prágai Klinikai és Kísérleti Orvostudományi Intézet (IKEM).
Elvégezték az ötszázadik szívtranszplantációt Magyarországon a Semmelweis Egyetemen (SE). A műtéttel egy végstádiumú szívelégtelenségben szenvedő 24 éves férfi életét mentették meg.
Történelmi napnak nevezte a huszonöt évvel ezelőtti első magyarországi szívátültetést Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója kedden Budapesten.
Szívátültetést végeztek egy 51 éves betegen, aki egy rendkívül összetett szívfejlődési rendellenességben szenvedett - közölte a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet hétfőn az MTI-vel.
Rossz keringés, beteg szív, a vége pedig szívátültetés vagy halál: egy nyugdíjas asszony azt állítja, hogy ezzel az elképesztő diagnózissal bírták ágynemű vásárlásra egy egészségfelmérésen - írja a híradó.hu.
Minden eddiginél több, összesen ötven szívátültetést végeztek az idén a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.
Először fordult elő, hogy egy új szívvel élő nő mesterséges megtermékenyítés után szült. A 39 éves argentin Juliana Finondo, aki 13 évvel ezelőtt kapott új szívet és sokféle gyógyszert szed, január 15-én szülte meg gyermekét, egy kislányt, aki az Emilia nevet kapta - közölte Gustavo Leguizamon, a Buenos Aires-i Cemic Klinika orvosa.
Várhatóan elhagyhatja hétfőn a kórházat az a férfi, akinek Magyarországon elsőként ültettek be a szervezetébe véglegesen használható műszívet – írta a Magyar Nemzet.
Nincs pulzusa, mégis életben van a szívátültetésre váró beteg.
Javult az új szívre váró hazai betegek esélye a beültetésre, mióta Magyarország is tagja az Eurotransplantnak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft