"SZÍVELÉGTELENSÉG" címkével ellátott hírek
Drasztikusan növelheti a betegségek kockázatát az elhízás egy hosszú távú, nagy létszámú brit tanulmány szerint.
Az énekes végig aludt, nem érzett fájdalmat.
Nagyobb a szívelégtelenség kockázata azoknál az embereknél, akiknek problémájuk van az elalvással - mutatták ki norvég szakemberek több mint 50 ezer embert 11 éven át nyomon követő kutatásukban.
Elhunyt pénteken Ed Koch, aki 1978 és 1989 között három cikluson át volt New York polgármestere.
Saját szívét tartotta a kezében a műtéten átesett fiatal lány.
A Semmelweis Egyetemen egy végstádiumú szívelégtelenségben szenvedő férfinak ültették be Magyarországon elsőként azt a végleges műszívet, amivel a beteg tovább élhet. Az egyetem közleménye szerint az 51 éves férfi műtétjét szeptember 20-án a Városmajori Klinikán végezték el.
Megelőzhető-e, kivédhető-e az a katasztrófa, amelyet a gyermekkori hirtelen szívmegállás jelent? A kérdés régóta foglalkoztatja az orvosokat, mostanában egyre inkább, mivel az utóbbi időben több fiatal sportoló esett áldozatul az orvul támadó szívhalálnak. Csecsemő- és gyermekkorban is előfordul hirtelen szívhalál, és bár ritka eseményről van szó, akiket érint, azoknak mindenképpen tragédia, nehezen feldolgozható trauma, hiszen rendszerint előjelek nélkül, váratlan hirtelenséggel szedi áldozatait.
A halálozási statisztika első helyén álló szívinfarktus és szélütés bekövetkezését sokféle vitamin nem megfelelő bevitelével is magyarázták, de most egy nagyszabású dán vizsgálat kimutatta, hogy az erek épségéhez megfelelő D-vitamin szint feltétlenül szükséges.
A étcsokoládé újabb gyógyhatását mutatta ki egy nemzetközi tanulmány: a szívelégtelenség kezelését is segíti a kedvelt édesség. Az étcsokoládé a legősibb gyógyszerek közé tartozik, és az utóbbi években kiterjedt vizsgálatok megerősítették vérnyomáscsökkentő hatását idősebb felnőtteken és köhögés elleni tulajdonságát gyermekeken is. Andreas J. Flammer svájci kutató vezette azt a 15-tagú nemzetközi munkacsoportot, amelyik a keringési elégtelenségben szenvedő betegek gyógyítására használta a étcsokoládét.
A szívelégtelenségben szenvedő betegeknek kicsi a teherbírásuk, ezért keveset mozognak és gyakorta szenvednek depressziótól. Egy amerikai munkacsoport szerint mind a fizikai, mind a pszichés kondíción javíthat egy jól felépített mozgásprogram.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft