"SZÍVMŰTÉT" címkével ellátott hírek
Négyórás szívműtétet hajtottak végre kedden Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőn, a beavatkozás problémamentes volt - közölte a milánói San Raffaelle kórház, hangsúlyozva, hogy a politikus legalább még egy hónapig nem hagyja el a kórházat.
Sikeres szívműtétet hajtottak végre pénteken Robert Fico szlovák kormányfőn abban a pozsonyi szívkórházban, ahová a múlt héten került kivizsgálásra - jelentette be a kórház vezetése és Tomás Drucker szlovák egészségügy miniszter a műtét után tartott rövid sajtótájékoztatón.
Először hajtottak végre szívműtétet a Gift of Life – Ajándékozz életet! program keretében Szegeden. Az erdélyi Nagykadácsról származó Ilyés Attila egy héttel a beavatkozás után jól van, hamarosan hazatérhet.
Hét év alatt több mint hétezer olyan gyereket operált meg egy kínai orvos, aki szívbetegséggel jött világra - számolt be a nem mindennapi teljesítményről a kínai média.
Fél nappal azután, hogy fián sikeres szívműtétet hajtottak végre, meghalt szívinfarktusban egy brit férfi - adta hírül csütörtökön a The Daily Telegraph című brit lap.
Kisebb szívműtétet végeztek George W. Bush volt amerikai elnökön kedden - jelentették az amerikai lapok.
Saját szívét tartotta a kezében a műtéten átesett fiatal lány.
A szívroham vagy szívműtét után lévő pácienseknek gyakran javasolnak mérsékelt mozgást, egy friss norvég tanulmány szerint azonban a nagy intenzitású edzés is biztonságos lehet. „A mostani tanulmány eredményei azt jelzik, hogy egy kardiovaszkuláris esemény kockázata kicsi mind a közepes, mind pedig a nagy intenzitású testmozgás után" – írta Oelvind Rognmo, a tanulmány vezető szerzője, a Norvég Tudomány- és Műszaki Egyetem kutatója a Circulation című szakfolyóiratban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft