"SZÍVRITMUSZAVAR" címkével ellátott hírek
A szénhidrátok megvonása árthat a szívnek, az alacsony szénhidráttartalmú étrenden élők, vagyis a kevés gabonát, gyümölcsöt és keményítőben gazdag zöldségeket fogyasztók esetében jelentősen nő a pitvarfibrilláció (AFib), a leggyakoribb szívritmuszavar kockázata - állapították meg kínai kutatók.
Világszerte hagyományosan június első hetében tartják a Szívritmus Hetét, amely a szívritmuszavarokra, okaikra és kockázataikra hívja fel a figyelmet. Az idei hét mottója: „Ellenőrizd a saját szívritmusodat!”
Szívproblémái miatt kórházba került a Republic énekese. Bódi Lászlót, azaz Cipőt mélyaltatásban tartják, felépülésének kilátásait csak néhány nap múlva lehet majd megállapítani - erősítette meg a hírt vasárnap délután Facebook-oldalán a zenekar.
A rendszeres jógázás kedvező hatással lehet a szívritmuszavar leggyakoribb fajtájával küzdő emberek állapotára - derült ki egy amerikai tanulmányból. Az Amerikai Szívtársaság (AHA) szerint az Egyesült Államokban nagyjából 2,7 millió embert érint a leggyakoribb szívritmuszavarnak számító pitvarremegés, a fibrilláció, amikor a szív felső része, a pitvar ritmusos összehúzódás helyett szabálytalanul remegni kezd. Mindez jelentősen növeli az agyi érkatasztrófa kockázatát.
Egy finn vizsgálat szerint a születéskor vékony méhlepény jelentősen növeli a hirtelen szívhalál kockázatát.
Évente egy-kétmillió szívbetegnek volna szüksége pacemaker beültetésére, de ez sok országban a magas költségek miatt lehetetlen: az Egyesült Államokban éppen ezért klinikai próbával egybekötött mozgalmat szerveznek, hogy a pacemakerrel élő emberek halála után a még évekig működőképes készüléket eljuttassák az arra rászoruló betegeknek távoli országokba.
A leggyakoribb szívritmuszavar, amelynek szövődményei súlyos, életveszélyes állapotot jelenthetnek, nem ritkán bőséges alkoholfogyasztás következtében kezdődik. Egyelőre nem tisztázott, miért okozhat a szeszivás olyan állapotot, hogy a szív össze-vissza ver, de veszélyei miatt ez a kórkép fokozott figyelmet érdemel.
Minél kövérebb egy fiatal nő, annál nagyobb az esélye, hogy egyszerre csak össze-vissza verjen a szíve - mutatták ki dán szívgyógyászok tanulmányukban, amelyet az Európai Kardiológusok Társaságának müncheni kongresszusán ismertettek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft