"SZMOGRIADÓ" címkével ellátott hírek
Országszerte több település, köztük Budapest levegőjét egészségtelennek, Salgótarjánét veszélyesnek minősítették a levegő magas szállópor-tartalma miatt.
Megkezdődött a szálló por szintjének tartós csökkenése, azonban még mindig indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerda hajnalban az MTI-vel.
Felvette a kapcsolatot szombaton Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány telefonon azzal a férfivel, aki sajtóhírek szerint leukémiás kislányát kezelésre vitte, de a szmogriadó miatt megbírságolták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI megkeresésére.
Soprontól Nyíregyházáig már majdnem másfél tucat településen vált veszélyesen szennyezetté a levegő. Több helyen szmogriadót rendeltek el. A budapestieket és a miskolciakat is arra kérik, lehetőleg ne használják autóikat.
Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését Budapesten Tarlós István főpolgármester - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedd délután az MTI-vel.
Már hat településen - köztük a fővárosban -, veszélyes, tizenkét helyen egészségtelen a levegő a magas szálló por (PM10) koncentráció miatt.
Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója hétfőn hajnalban az MTI-vel.
A következő napokban várható csendes időjárás miatt romolhat a levegő minősége – erre hívták fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.
Szmogriadót rendelt el vasárnap Debrecen polgármestere - közölte az önkormányzat sajtószolgálata.
További intézkedésig minden nap 6 órától 22 óráig érvényes a fekete matricás autók közlekedésének tilalma Budapesten a szálló por magas szennyezettségi szintje miatt - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal vasárnap hajnalban az MTI-vel.