"SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET" címkével ellátott hírek
Ahogy az országban sok más helyen, Békésszentandráson is 2013-ban alakult meg a Szociális Szövetkezet. Mivel a település elsősorban a turizmusból él, úgy gondolták, e területen próbálnak szerencsét. Fő tevékenységük így az üdültetés és az átmeneti szálláshely szolgáltatás lett.
A Natura Peregrina Természetvédő és Hagyományőrző Alapítvány ingyenes oktatásain olyan kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődő gazdák, őstermelők, az életüket a földel összekötő emberek, amelyek segíthetik őket abban, hogy munkájuk a lehető legjobban hasznosuljon.
1982. január 1. Kulcsdátum Endrőd Nagyközség és Gyoma Nagyközség életében. Két település, melyet tulajdonképpen csak egy vasútvonal választott el egymástól, egy településsé változott. 1989. március 1. Kulcsdátum Gyomaendrőd Nagyközség életében. Ettől naptól kezdve városi rangot kapott a település, s lett észak Békés megye egyik meghatározó gazdasági, igazgatási és kulturális központja.
Ha Sarkad felé hagyjuk el Gyulát, utunk Máriafalván vezet keresztül. A kocsiból ki sem kell szállnunk ahhoz, hogy szemünkbe tűnjön néhány helyi specialitás. Először is, az út jobb oldalán egy zöldséget és gyümölcsöt áruló fabódé, melyen nagy, feltűnő betűkkel a következő szöveg olvasható: „Gyulai termék”. Aztán rögtön mögötte egy vidám, színes, vadonatúj, tiszta, szépen rendben tartott játszótér részeként egy műfüves focipálya látható, a labdafogó drótkerítésére felszerelt táblán ez áll: Mészáros Péter műfüves labdarúgó pálya.
Új típusú szociális szövetkezetek létrehozásának támogatásáról döntött a kabinet - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn Budapesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft