"SZÓJA" címkével ellátott hírek
Egymilliárd forint értékben hozott be szóját az országba egy közép-magyarországi vállalkozás, ám az importált áru után nem fizetett adót, ezért a NAV 250 tonna szóját lefoglalt, zárolta a vállalkozás bankszámláját, egyidejűleg büntetőeljárás is indult az ügyben. A vállalkozás több mint 250 millió forint adót nem fizetett be - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Az idén 181 ezer tonna szója kerülhet a tárolókba, mintegy negyedével több a 2015. évinek, a hozam jelentősen javult, 2016-ban 3 tonna hektáronként - hangsúlyozta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára csütörtökön a szójafórum rendezvényen, Budapesten.
Magyarország fellép a génmódosított (GMO) szója visszaszorításáért, a szójapiacon tapasztalható importfüggőség csökkentéért - jelentette ki Feldman Zsolt kedden Budapesten, egy, a GMO-mentes szójatermesztés lehetőségeivel foglalkozó szakmai tanácskozáson.
Élelmiszergyártó és forgalmazó óriáscégek tesztelik a magyar világszabadalom alapján egy sződi üzemben gyártott új szójakészítményt, amelynek beltartalma megegyezik a sertés, vagy a marhahúséval, de jóval olcsóbb - mondta a terméket kifejlesztő Fitotex Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
Horvátországban a tavalyinál negyedével kisebb kukorica- és szójatermés várható a statisztikai hivatal legfrissebb becslése szerint; a mezőgazdasági kamara ennél is nagyobb veszteségre számít.
Roszkos Zoltán, a Békés Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának vezetője „A fenntartható mezőgazdaság követe” címet kapta kutatási eredményeiért az AGRO.bio Hungary Kft.-től.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft