"SZÖKŐKÚT" címkével ellátott hírek
Van egy kis gebasz a békéscsabai szökőkútnál, június 14-én felállított Időfa nevű műalkotás egyik órájával: az Andrássy út 29-33. számú háztömb felé tekintő időmérő-eszköz vagy két hónapja négy órát mutat – osztotta meg velünk a problémáját egy olvasónk.
Ötszáz euróra (155 ezer forint) emelték Róma városában azt a bírságot, amelyet azokra vetnek ki, akik megrongálják a szökőkutakat vagy szemetet dobnak beléjük.
A héten megkezdődött a békéscsabai belvárosi rekonstrukció második üteme. A projekt első látványos lépése, a 28 esztendős Korzó téri szökőkút bontása. Azonban mint Szloszjár György tájépítésztől, a projekt vezetőtervezőjétől megtudtuk, nem fizikai megsemmisítésről van szó, hanem pusztán a kút felújítása zajlik.
A héten megkezdődött a békéscsabai belvárosi rekonstrukció második üteme. A projekt első látványos lépése, a 28 esztendős Korzó téri szökőkút bontása. Azonban mint Szloszjár György tájépítésztől, a projekt vezetőtervezőjétől megtudtuk, nem fizikai megsemmisítésről van szó, hanem pusztán a kút rekonstrukciója zajlik.
Hogy ki, mire használja a köztéri szökőkutakat, csobogókat, medencéket, nagyon változó. Hiába tilos ezeknek a vizében bármilyen tevékenységet végezni, mindig vannak – és lesznek – szabályszegők, akik saját igényeik szerint járnak el.
Kikukázta az üveget és kiöblítette a szökőkútban. Majd besétált az üzletbe, és visszaváltotta a göngyöleget. Az eset a minap történt, reggel nyolc óra magasságában Békéscsabán, és az urat, aki mindezt cselekedte, semmi és senki se zavarta meg ténykedése közben.
Gyermeki csíny, vagy rosszindulatú tréfa, esetleg bunkó viselkedés? – felmerül a kérdés mindenkiben, aki olyannal találkozik az utcán, mint a rágógumi dobálás, vagy éppen a köpködés. Megkérdeztük Herczeg Tamás szociológust is, hogy mi az oka az ehhez hasonló viselkedésnek.
Titokzatos zongora jelent meg egy bécsi szökőkút közepén, kíváncsi turistákat és járókelőket csábítva spontán zenélésre.
Belakták a békéscsabaiak a megszépült főteret, egyre többen töltik szabadidejüket a kellemes, szökőkutas környezetben. Az örömbe azonban némi üröm is vegyül, ugyanis a beszélgetőket, sétálókat mindenféle ajánlatokkal zaklatják egyes egyének.
Több új szökőkúttal gazdagodott Békéscsaba. A szemnek is szép vízi látványosság valamelyest hűsíti a kánikulában a környezetében lévőket, jó hangulatot teremt és kellemes légkört. Ráadásul, ha le szeretnénk hűsíteni magunkat, megmossuk a kezünket, vagy lelocsoljuk a lábunkat. De vajon szabad-e ilyet tenni?
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft