"SZOMOR GYÖRGY" címkével ellátott hírek
Az eredeti darabot némileg lerövidítve mutatják be a Diótörő és egérkirály című családi musicalt a Békéscsabai Jókai Színházban pénteken. Az előadást a musical zenéjét író Szomor György rendezi.
Szomor György, Nádasdy Kálmán-díjas rendező, színművész és zeneszerző lesz a vendég a következő Tereferén, október 11-én, pénteken 17.00 órától a békéscsabai Művész Kávéházban.
Augusztus 20-án Békéscsaba városa nagyszabású produkcióval kedveskedett a lakosságnak: István, a király lépett színre a Főtéren. Most azonban a Békéscsabai Jókai Színház falai között próbálják a magyar rockoperát.
Augusztus 20-án Békéscsaba városa a lakosságnak egy nagyszabású produkcióval kedveskedett: István, a király lépett színre a Főtéren. Most azonban a Békéscsabai Jókai Színház falai között próbálnak a magyar rockoperára.
A Melpomena fesztiválon a leglátványosabb előadás rendezéséért és a főszerep megformálásáért Szomor Györgyöt különdíjjal jutalmazták az ukrán kikötővárosban, Herszonban. A Monte Cristo grófja musical meghívása a nemzetközi fesztiválra már önmagában véve is sikernek számított, arról nem is beszélve, hogy a Békéscsabai Jókai Színház díjazottként tért haza.
Alig huszonnégy órával a herszoni előadáskezdet után már Sopronban készül a következő előadására Szomor György. A Monte Cristo grófja dalszerzőjével, rendezőjével és egyik főszereplőjével pár mondatra maradt időnk.
Díszbemutatóra igyekezett Békéscsaba kultúrakedvelő közönsége, az idei évad utolsó ilyen eseményére, ami egyben a porondszínházi bemutató is volt. Frank Sinatra: A Hang című produkciót mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház társulata az ExperiDance Tánctársulat közreműködésével. A fiatal Sinatra-t Vastag Tamás, míg az idősebbet Szomor György alakította.
Évadzáráshoz érkezett a Békéscsabai Jókai Színház, így ahogy a nézők már megszokhatták a porondszínházi előadáson ötvöződik a színházművészet a tánc és a cirkusz világával. A teátrum a cirkuszsátorba varázsolta Frank Sinatra életét, így a közönség visszaemlékezhet az énekes-legenda legnagyobb pillanataira, sikereire, barátaira, munkatársaira és szerelmeire is.
Szokatlan helyen, de a megszokott színvonalú műsorral nyitotta meg idei, Ötödik évadát szombaton este a Békéscsabai Jókai Színház. Az teljes év repertoárját felvonultató gálán minden bemutatásra kerülő darabról esett szó prózában vagy dalban, az egyik rendező és egy színésznő – távollétük okán – a technika segítségével voltak „jelen” a békéscsabai teátrum udvarában.
Október 7-én ősbemutatóval jelentkezik a békéscsabai Jókai Színház. A Monte Cristo grófja egy teljesen új formában tárulkozik fel a közönség előtt. A musical zeneszerzője, rendezője, egyben Edmond Dantès megformálója először nyolc évvel ezelőtt vetette fel a gondolatot, hogy színpadra állítsák Dumas regényét. Szomor György szerint a mű olyan kérdéseket vet fel, melyeket minden ember kutat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft