"SZÖRÉNYI LEVENTE" címkével ellátott hírek
Goodbye London címmel vinyllemeze jelent meg a legendás Illés együttesnek. A korong arra a zenei anyagra épül, amely az eredeti elképzelések szerint 1970-ben jelent volna meg a Szép lányok, ne sírjatok! című film zenéjeként, de a csapatot egy évre letiltották.
Szörényi Levente Kossuth-, és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes és szövegíró kapta idén a Kölcsey-emlékplakettet, a rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napjának alkalmából adták át a szatmárcsekei református templomban vasárnap.
A Városliget, a Budai Vár és a főváros védelmében tett közzé felhívást számos neves építész és urbanista, amelyhez csatlakozott az István, a király két szerzője mellett többek között Puzsér Róbert, Jeszenszky Géza, Térey János is.
„És akkor felgördült a függöny, függöny…” (LGT), egészen pontosan eldördült a startpisztoly a 18. Csabai Kolbászfesztivál kolbászkészítő-versenyén szombat délelőtt 10 óra nulla másodperckor az újkígyósi származású Rákóczi Ferenc rádiós és tévés műsorvezető vezérletével a legnagyobb sátorban, a Mokry Sámuel Sátorban. Közel 600 csapat mérte össze tudását a fesztivál fénypontjának számító nemzetközi kolbászgyúráson.
Koprodukciós bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház a budapesti Játékszín és a Zikkurat Színpadi Ügynökség. A kezdeményezést azon a sajtótájékoztatón jelentették be a partnerek, melyen az idén 50 éves Illés zenekar 2014-es Beatünnep című rendezvénysorozatát ismertették. Az évforduló alkalmából egymást követik majd a filmek, CD-k, DVD-k, fellépések, a már említett zenés színpadi játék, és végül december 28-án egy nagyszabású ünnepi koncert. A Papp László Sportarénában Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs mellett sokan mások is színpadra lépnek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó