"SZTRÁJK" címkével ellátott hírek
Milliók csatlakoztak a nemek közti esélyegyenlőség követeléséért meghirdetett országos nőnapi sztrájkhoz csütörtökön Spanyolországban, ahol a nagyvárosok utcái megteltek tüntetőkkel.
Országos sztrájkra készülnek a nők Spanyolországban március 8-án, a nemzetközi nőnapon.
Vasárnap ismételten munkabeszüntetéssel folytatódik a sztrájk a Bosch-konszern miskolci üzemében, mivel eredménytelen volt a csütörtöki tárgyalás a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. cégvezetése és a munkavállalói érdekképviselet között - közölte az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) csütörtökön az MTI-vel.
Csütörtökön reggel nyolc órakor megkezdődött az önkormányzati köztisztviselők sztrájkja: 112 hivatalban 7312 munkavállaló tart munkabeszüntetést - közölte a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke sajtótájékoztatón, Budapesten.
Túlterheltségre, rossz munkakörülményekre, eszköztelenségre, látszatintézkedésekre panaszkodnak a mentősök - sztrájk jöhet a Hír Tv szerint.
Nem mindenkinek és nem mindig akarják, de azért látnak benne fantáziát.
A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete megkezdte a felkészülést a munkabeszüntetésre.
A Ryanair német pilótáit képviselő szakszervezet szerint a vezetőség nem is akart tárgyalni velük valójában, és nem volt még a történetükben olyan munkaadó, aki ennyire sárba taposta volna a szakszervezeti autonómiát.
A Független Egészségügyi Szervezet kész sztrájkolni jövő év elején, ha addig nem lesz érzékelhető béremelés.
Lehet, ha most vasárnap lenne a választás, nem tudnák mindenhol megtartani.