"SZÜLÉSZET" címkével ellátott hírek
Teljessé vált az Orosházi Kórház szülészetén kialakított vajúdószoba felszerelése, így mostantól a vajúdás idején relaxálni, kikapcsolódni is tud az anyuka, nyugodtabban, gyorsabban telik a vajúdás időszaka.
A születésszám növekedése érdekében családbarát szülészeteket alakít ki a kormány - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Gyermekorvosok Társasága kongresszusának megnyitóján csütörtökön Győrben.
Magyarországon egyre nagyobb társadalmi igény van a családközpontú szülészeti ellátásra - mondta a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikájának igazgatója pénteken, a Magyar Nőorvos Társaság északkelet-magyarországi szekciója tudományos ülésének megnyitóján az MTI-nek.
A kényelemnek ára van: a magánklinikák hat számjegyű összegeivel szemben az állami intézményekben a szolgáltatások többsége ingyenes a szülő nőknek.
Fontos lenne, hogy a gyerekek hallását már újszülött korukban vizsgálják az orvosok, korai felismerés esetén ugyanis enyhébb következményei lennének a halláskárosodásnak.
Új módon, szemléletváltással is ösztönözné a gyermekvállalást a Népesedési Kerekasztal, amely baba- és mamabarát szülészeteket javasol – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Szerbiában megszigorították a kórházak adminisztrációját, mert az utóbbi negyven évben mintegy tízezer csecsemőt nyilvánítottak halottnak, valójában azonban lehet, hogy eladták őket - olvasható a híradó.hu-n.
A magyarországi kórházak szülészeti osztályait értékelhetik voksaikkal a kismamák hétfőtől augusztus 18-ig a www.azevszuleszete.hu oldalon.
Tragédiák sorozata történt a hétvégén az aradi szülészeten, ahol péntektől vasárnapig nem kevesebb, mint négy kisbaba halt meg, egyelőre csak részben tisztázott okok miatt. A témáról a Nyugati Jelen ír.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft